fbpx

Wimbledon: Βασίλισσα στο Λονδίνο η Βοντρούσοβα (vid)

Wimbledon: Βασίλισσα στο Λονδίνο η Βοντρούσοβα (vid)

Με καθαρή νίκη στον τελικό του Wimbledon επί της Ονς Ζαμπέρ (6-4, 6-4), μέσα σε 80 αγωνιστικά λεπτά, η Μαρκέτα Βοντρούσοβα ολοκλήρωσε τον θρίαμβο στο Λονδίνο και στέφθηκε η νέα πρωταθλήτρια του ιστορικού Slam, ενώ εξασφάλισε και την παρουσία της στο Top-10 για πρώτη φορά.

Η 24χρονη Τσέχα πέτυχε το απόλυτο στα γήπεδα του All Engalnd Club, και πανηγύρισε τον πρώτο Major τίτλο της σε ως τώρα δύο τελικούς Grand Slam, ενώ αυτός ήταν και ο 2ος τίτλος καριέρας της, μετά το WTA 250 τουρνουά στην Ελβετία, το… μακρινό 2017.

Παράλληλα, με την κατάκτηση του τίτλου στο Wimbledon, θα κάνει και ένα τεράστιο “άλμα” στην παγκόσμια κατάταξη, αφήνοντας το No. 42 για το No. 10 του κόσμου, και αδιαμφισβήτητα κλείνει τη grass season της με τον ιδανικότερο τρόπο.

Όσο για την back to back φιναλίστ στο Wimbledon, θα παραμείνει στους τέσσερις τίτλους της, με κανέναν ωστόσο να μην είναι Slam, κάνοντας όμως μία αξιοθαύμαστη πορεία στο φετινό τουρνουά, αποκλείοντας μέχρι τον τελικό μεγάλα ονόματα της ελίτ του γυναικείου τένις.

Αναφορικά με το παιχνίδι, και τα δύο σετ έμοιαζαν πλήρως ανισόρροπα, με την Τσέχα να κερδίζει στο φινάλε και στις δύο περιπτώσεις, καθώς χρειάστηκε να σπάσει το σερβίς της Ζαμπέρ 6(!) φορές συνολικά.

Μέτρησε μόλις 10 winners, σε σχέση με την Τυνήσια που είχε 25(!), αλλά το κλειδί της νίκης της της ήταν τα πολλά λάθη της αντίπαλής της, (13-31). Παρόλα αυτά, δεν κόστισαν στην Βοντρούσοβα οι τέσσερις περιπτώσεις που υπέπεσε σε διπλό σφάλμα, την ώρα που η Ζαμπέρ δεν είχε κανένα (4-0).

Στο 1ο σετ, η No. 6 του κόσμου ξεκίνησε με service game και break, θέλοντας να πάρει τα ηνία από νωρίς, όμως η Τσέχα απάντησε άμεσα και ισοφάρισε (2-2). Παρόμοιο σκηνικό και στα επόμενα 4 games, με την Ζαμπέρ να σπάει εκ νέου το σερβίς της Βοντρούσοβα, όμως και πάλι η πρωταθλήτρια έβγαλε αντίδραση (4-4).

Με back to back break η Τσέχα πήρε το προβάδισμα στα χέρια της, και είχε την πολυτέλεια να σερβίρει για το σετ στην εξέλιξη, κάτι που έκανε αλάνθαστα δίχως να χαρίσει πόντο, και να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στο τρόπαιο (6-4).

Στην επανάληψη, αμφότερες ξεκίνησαν με break (1-1), όμως η Ζαμπέρ πήρε και πάλι πρώτη το πρώτο ισχυρό προβάδισμα, καθώς στο 4ο game είχε ήδη δύο break και ήλεγχε τον αγώνα (3-1).

Το 2ο break της όμως απαντήθηκε και πάλι άμεσα (3-3), κράτησαν αμφότερες το σερβίς τους ως το 8ο game (4-4), και στο φινάλε ξανά η Τσέχα πήρε τα ηνία, για να βάλει ονειρικά τον επίλογο στον τελικό (6-4).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις