fbpx

ATP Finals: Έκλεισε τη θέση του στο Τορίνο ο Αλκαράθ (pic)

ATP Finals: Έκλεισε τη θέση του στο Τορίνο ο Αλκαράθ (pic)

Εξασφάλισε την παρουσία του στα φετινά ATP Finals στο Τορίνο ο Κάρλος Αλκαράθ, μετά την κατάκτηση του Wimbledon στο Λονδίνο, έχοντας την πρώτη θέση στο ATP Race συγκεντρώνοντας 6.675 βαθμούς.

Ο 20χρονος Ισπανός μετρά 6 φετινούς τίτλους (Μπουένος Άιρες, Indian Wells, Barcelona Open, Madrid Open, Queen’s και Wimbledon), αλλά και 47 νίκες σε 51 αναμετρήσεις, αγγίζοντας το τέλειο στις επιδόσεις του, και δικαιωματικά του ανήκει το πρώτο εισιτήριο για το μεγάλο ραντεβού των κορυφαίων “8” τον Νοέμβριο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω στο Τορίνο στο τέλος τη χρονιάς. Είναι ένας στόχος που είχα από την αρχή της χρονιάς», είπε ο Αλκαράθ σε δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του 2ου Grand Slam της έως τώρα καριέρας του, με τους Ιταλούς διοργανωτές να ανακοινώνουν τη συμμετοχή του ανεβάζοντας μια φωτογραφία του στο εθνικό μουσείο κινηματογράφου, Mole Antonelliana.

Μετά τον No. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, ακολουθεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς με 5.945 βαθμούς, και είναι θέμα χρόνου να προκριθεί και αυτός στα ATP Finals, 3ος ανέρχεται ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ με 5.120 βαθμούς, ενώ πίσω του είναι οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Γιανίκ Σίνερ με 3.175 βαθμούς αμφότεροι.

Στην 6η θέση με μικρή διαφορά τους μπροστινούς του είναι ο Χόλγκερ Ρούνε, συγκεντρώνοντας ως τώρα 3.025 βαθμούς, στο No. 7 είναι ο Αντρέι Ρούμπλεφ με 2965 βαθμούς, και 8ος είναι ο Κάσπερ Ρουντ με 2250 βαθμούς. Οι δύο τελευταίοι αναμένεται να προσθέσουν κι’ άλλους βαθμούς, γιατί παίζουν αυτή την εβδομάδα ATP 250 της Σουηδίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις