fbpx

Citi Open: Άψογη στη “διπλοβάρδια” η Σάκκαρη και πρόκριση στα ημιτελικά!

Citi Open: Άψογη στη “διπλοβάρδια” η Σάκκαρη και πρόκριση στα ημιτελικά!

Δύο νίκες σε ισάριθμα ματς μέσα σε 6 ώρες για την Μαρία Σάκκαρη, που μετά την επικράτησή της σε βάρος της Λέιλα Άνι Φερνάντες με 7-6, 6-2, κέρδισε και την Μάντισον Κις καθαρά (6-3, 6-3) σε διάστημα 75 λεπτών, και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Mubadala Citi Open της Ουάσινγκτον.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αψήφησε την κόπωση και τη χθεσινή ταλαιπωρία λόγω της εξάωρης διακοπής ελέω βροχής, κατάφερε να αποκλείσει δύο δυνατές αντιπάλους, και να κλείσει για αύριο Σάββατο (5/8) “ραντεβού” με την κορυφαία του ταμπλό, την Τζέσικα Πεγκούλα, με νέο στόχο την πρόκριση στον τελικό.

Αυτή, μάλιστα, ήταν η τέταρτη νίκη της Σάκκαρη σε τέσσερα παιχνίδια που έχει τεθεί αντιμέτωπη με την 28χρονη Αμερικανίδα, διατηρώντας ξεκάθαρα την καλή παράδοση μαζί της στο Tour, και αύριο κόντρα στην επίσης “γηπεδούχο” Πεγκούλα θα διεκδικήσει την πρώτη φετινή πρόκρισή της σε τελικό διοργάνωσης, μετά από 5(!) χαμένους ημιτελικούς.

Το ματς:

Αναφορικά με το παιχνίδι, “κλειδί” για τη νίκη της Μαρίας ήταν τα τρία καθοριστικά break που βρήκε στο παιχνίδι, αλλά και το γεγονός πως δεν επέτρεψε στην αντίπαλή της να φτάσει σε δικό της break, σβήνοντας και τις δύο απειλές (2/2).

Αμφότερες είχαν από έναν άσο και δύο διπλά σφάλματα, όμως η No. 9 του κόσμου είχε πολύ καλύτερα ποσοστά από τους κερδισμένους πόντους, τόσο πίσω από το πρώτο, όσο και από το δεύτερο σερβίς της (83% έναντι 69% και 50% έναντι 32% αντίστοιχα).

Στο 1ο σετ της αναμέτρησης, η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια διατήρησε το ισχνό της προβάδισμα μέχρι το 7ο game, μιας και η Αμερικανίδα κρατούσε κι’ αυτή την ακεραιότητα του σερβίς της, ενώ χρειάστηκε στο ενδιάμεσο να αποσοβήσει 5(!) break σε ένα game (4-3).

Στην έκβαση του αγώνα όμως, η Μαρία κατάφερε να της σπάσει το σερβίς στην πιο κρίσιμη καμπή του πρώτου μέρους, και μετέπειτα να σερβίρει άψογα για το σετ, κάνοντας ηχηρό πρώτο βήμα για τη νίκη και την πρόκριση στην 4άδα (6-3).

Στην επανάληψη, τα καλά νέα ήρθαν πολύ γρήγορα καθώς η Σάκκαρη ξεκίνησε με break, ενώ στη συνέχεια “επιβίωσε” από διπλό break point, για να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας, την οποία και υπερασπίστηκε μέχρι τέλους (2-0).

Ως το 8ο game η απόσταση παρέμεινε ίδια (5-3), και στο φινάλε του αγώνα η No. 4 του ταμπλό εκμεταλλεύτηκε το ένα και μοναδικό break/match point, για να ολοκληρώσει με επιτυχία τις προσπάθειές της και να συνεχίσει τα νικηφόρα αποτελέσματα (6-3).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις