fbpx

Τι χρειάζεται ο Τσιτσιπάς για να μείνει στο No. 4 και τι πρέπει να πετύχει στο Σινσινάτι

Τι χρειάζεται ο Τσιτσιπάς για να μείνει στο No. 4 και τι πρέπει να πετύχει στο Σινσινάτι

Έχασε μία πολύτιμη ευκαιρία να κερδίσει εκ νέου βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς ηττήθηκε στην πρεμιέρα του Τορόντο, στο πρώτο από τα δύο ATP Masters 1000 πριν το US Open, κατά το οποίο είχε να υπερασπιστεί μόλις 10 βαθμούς, και έμεινε εκτός συνέχειας.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας θα μπορούσε να είχε ανεβάσει τη συγκομιδή βαθμών του αυτή την εβδομάδα με μία ενδεχόμενη καλή πορεία στο National Bank Open, ώστε να είναι πιο χαλαρός στο δεύτερο και τελευταίο 1000άρι πριν το 4ο Grand Slam της σεζόν, και τώρα έχει να ανέβει βουνό.

Και εξηγούμε:

Ο πρωταθλητής του Los Cabos ανέβηκε πρόσφατα ξανά στο No. 4 της παγκόσμιας κατάταξης, προσπερνώντας τον Κάσπερ Ρουντ με την εξαιρετική του πορεία στο ATP 250 τουρνουά του Μεξικού, ενώ ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο και την hard court season του.

Αυτό όμως δεν το επιβεβαίωσε και στον Καναδά, που για μία ακόμα χρονιά αποχαιρετά νωρίς τη διοργάνωση, και τώρα για να παραμείνει στη θέση του στρέφει την προσοχή του αποκλειστικά στην πορεία του Νορβηγού.

Ο Ρουντ για να επιστέψει στο Top-4, πρέπει να φτάσει ως τον τελικό του Τορόντο. Σε περίπτωση αποκλεισμού του θα παραμείνει στο No. 5, ενώ αν χάσει στον 3ο γύρο, δηλαδή στον επερχόμενο αγώνα του με τον Φοκίνα, τότε θα κινδυνεύει με πτώση, αν ο Σίνερ (No. 8) φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου.

Ο στόχος του Τσιτσιπά στο Σινσινάτι:

Αν και εφόσον ο Στέφανος μείνει αλώβητος στα ATP Rankings, τότε για να διατηρήσει τα κεκτημένα του θα πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους στο Σινσινάτι, μιας και έχει να καλύψει 600 βαθμούς λόγω της περσινής του πορείας μέχρι τον τελικό.

Αν τα πήγαινε καλύτερα στο Τορόντο, επί της ουσίας θα… ρέφαρε μία ενδεχόμενη μικρότερη πορεία συγκριτικά με την περσινή, και έτσι δε θα κινδύνευε με ενδεχόμενη πτώση στην παγκόσμια κατάταξη.

Τώρα όμως η πίεση είναι αυξημένη, καθώς αν δεν φτάσει ως τον τελικό του Σινσινάτι, τόσο ο Ρουντ, όσο και οι Ρούνε, Ρούμπλεφ και Σίνερ “καραδοκούν” να τον προσπεράσουν, και να τον ρίξουν αρκετές θέσεις πριν το US Open.

Ρουντ και Ρούνε μόνο κέρδος θα έχουν στο 2ο κατά σειρά 1000άρι πριν το τελευταίο Major της χρονιάς, καθώς έχουν να υπερασπιστούν μόλις 10 βαθμούς, ενώ Ρούμπλεφ και Σίνερ χρειάζονται 90 βαθμούς για να διατηρηθούν στις θέσεις τους.

Γιατί είναι απαραίτητο το No. 4 πριν το US Open:

Πέρα από το πρεστίζ της καλής θέσης, το No. 4 προφέρει κι’ άλλα σημαντικά προνόμια σε έναν τενίστα, ιδιαίτερα μάλιστα όταν πλησιάζει και ένα Grand Slam. Οπότε ο Τσιτσιπάς έχει σημαντικό κίνητρο μπροστά του, για να κρατηθεί στην κορυφαία 4άδα του κόσμου.

Όσο πιο ψηλά, τόσο καλύτερα. Με βασικό γνώμονα φυσικά τις κληρώσεις. Ο No. 4 της παγκόσμιας κατάταξης μπορεί να συναντήσει τους δύο κορυφαίους, τους Κάρλος Αλκαράθ και Νόβακ Τζόκοβιτς, μόνο στα ημιτελικά των διοργανώσεων, και σίγουρα αυτό δεν είναι αμελητέο.

Πόσο μάλλον όταν ο Στεφ γνωρίζει πως στο US Open θα έχει να καλύψει το ελάχιστο των βαθμών (10), και θα έχει μπροστά του άπλετο κέρδος αν κάνει μία αξιόλογη πορεία. Και για μία καλή πορεία, χρειάζεται πρωτίστως μία καλή κλήρωση. Άρα η καλή πορεία στο Σινσινάτι, θα διευκολύνει κατά πολύ το έργο του στο Grand Slam των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις