fbpx

WTA Rankings: Θα υποχωρήσει μία θέση η Σάκκαρη μετά το US Open (pic)

WTA Rankings: Θα υποχωρήσει μία θέση η Σάκκαρη μετά το US Open (pic)

Ο πρόωρος αποκλεισμός της Μαρίας Σάκκαρη από το φετινό US Open θα της στοιχίσει μία θέση στα ανανεωμένα WTA Rankings της ερχόμενης Δευτέρας (11/9), καθώς την προσπέρασε η Καρολίνα Μούχοβα, που έφτασε ως τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια έχασε 60 βαθμούς μιας και για να καλύψει όσους είχε να υπερασπιστεί έπρεπε να προκριθεί στον 2ο γύρο του τελευταίου Grand Slam της χρονιάς, σε αντίθεση με την Τσέχα που δεν είχε βαθμούς να καλύψει και έκανε μία εξαιρετική πορεία που της απέφερε 770 βαθμούς!

Έτσι, η Μαρία θα βρεθεί στο No. 9, ενώ γλύτωσε και από το σενάριο που την έβρισκε στο No. 10 της παγκόσμιας κατάταξης (δηλαδή πτώση δύο θέσεων), καθώς δεν κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου η Μάντισον Κις, που έφτασε μία… ανάσα από το να βρίσκεται στον αποψινό τελικό.

Η Αμερικανίδα θα προσπερνούσε την Σάκκαρη μόνο αν κατακτούσε τον τίτλο, και θα πραγματοποιούσε μία εντυπωσιακή άνοδο 9(!) θέσεων. Ωστόσο, κατάφερε να μπει στην κορυφαία 10άδα του κόσμου μόνο και μόνο με τη συμμετοχή της στα ημιτελικά, έχοντας αυξήσει τη συγκομιδή της κατά 650 βαθμούς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις