fbpx

Σαμπαλένκα: «Θα δουλέψω και θα γίνω καλύτερη» (vid)

Σαμπαλένκα: «Θα δουλέψω και θα γίνω καλύτερη» (vid)

Στα πολλά αβίαστα λάθη της, και στην υπερανάλυση του αγώνα που δεν της βγήκε σε καλό στάθηκε στις δηλώσεις της η Αρίνα Σαμπαλένκα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά τον τελικό του US Open, ενώ αναφέρθηκε στον κόσμο, στην οικογένειά της, αλλά και για την επερχόμενη άνοδό της στο No. 1 του κόσμου.

«Στο 1ο σετ διαχειριζόμουν καλά τα συναισθήματά μου, ήμουν συγκεντρωμένη στον εαυτό μου και όχι στον κόσμο, ούτε σε εκείνη και στο πως κινούταν στο κορτ. Η Κόκο είχε τρομερή κίνηση σήμερα. Από το 2ο σετ ξεκίνησα να σκέφτομαι υπερβολικά, να το υπεραναλύω. Τότε ξεκίνησα να έχανα τη δύναμή μου. Άρχισα να χάνω εύκολες μπάλες.

Τα καλά νέα είναι πως ήμουν εγώ εναντίον του εαυτού μου. Τα κακά νέα είναι πως ακόμα έχω αυτά τα προβλήματα ενάντια στον εαυτό μου, αλλά το δέχομαι και θα δουλέψω ακόμα πιο σκληρά ώστε την επόμενη φορά να μην νιώσω την παραμικρή κούραση στο κορτ. Θα δουλέψω και θα γίνω καλύτερη.

Κάποιες φορές ενθουσιάζομαι υπερβολικά. Σήμερα στο κορτ σκεφτόμουν πολύ και έκανα πολλά ανόητα λάθη που δεν έπρεπε να κάνω. Γενικά είχα πολλά αβίαστα λάθη, στο 2ο σετ ήταν υπερβολικά πολλά, όταν δηλαδή ξεκίνησα να πιστεύω ότι μπορώ να κερδίσω το ματς. Με κατέκλυσαν τα συναισθήματα μετά το 2ο σετ, ήταν ένας αγώνας εναντίον του εαυτού μου».

Για τον κόσμο χθες στις κερκίδες του Athur Ashe, είπε: «Δεν έπαιζα ενάντια στην εξέδρα, έλαβα μάλιστα και πολλά μηνύματα στήριξης εδώ στη Νέα Υόρκη. Φυσικά ποτέ δεν πίστεψα ότι θα είχα περισσότερη στήριξη από εκείνη. Είναι 19 και παίζει σε έναν τελικό Grand Slam, είναι απίστευτο. Βασικά, έγραψε ιστορία απόψε. Περίμενα μια τέτοια ατμόσφαιρα, αλλά δεν ένιωσα ότι έπαιζα ενάντια στον κόσμο. Κάποιες φορές η υπερβολική στήριξη μπορεί να φέρει και επιπλέον πίεση στον παίκτη που υποστηρίζεται».

Σχετικά με την οικογένειά της ανέφερε τα εξής: «Χωρίς εκείνους δεν θα βρισκόμουν εδώ, έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για να έχω εγώ την ευκαιρία να γίνω τενίστρια. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι ώρα ακριβώς είναι εκεί, είναι αργά, αλλά είναι πολύ σημαντικό για μένα να μπορούν να κοιμηθούν ήσυχοι. Ξέρω πως με έβλεπαν πριν, ήταν ακόμα ξύπνιοι, τώρα θα έχουν ξαπλώσει. Πιθανότατα δεν θα έχουν καλό ύπνο, γι’ αυτό τους ζήτησα συγγνώμη στην απονομή. Εκτιμώ όλα όσα έχουν κάνει για μένα».

Για την άνοδό της από αύριο στο No. 1 της παγκόσμιας κατάταξης είπε: «Είναι ο λόγος που δεν νιώθω τόσο χάλια αυτή τη στιγμή. Σίγουρα θα βγω έξω για ένα ποτό απόψε. Είμαστε αθλητές, αλλά καμιά φορά πίνουμε, αν και όχι πολύ. Το να βρίσκομαι στο No. 1 του κόσμου είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά, ένα τεράστιο επίτευγμα. Είμαι περήφανη με τον εαυτό μου για όλα τα χρόνια σκληρής δουλειάς, όλα αυτά τα χρόνια βοήθησαν να βρεθώ σ’ αυτή τη θέση. Τώρα ο στόχος είναι να κλείσω τη χρονιά στο Νο.1».

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις