fbpx

US Open: Για το 24ο ο Τζόκοβιτς, για το repeat ο Μεντβέντεφ – Η ώρα και το κανάλι του τελικού

US Open: Για το 24ο ο Τζόκοβιτς, για το repeat ο Μεντβέντεφ – Η ώρα και το κανάλι του τελικού

Έφτασε η μεγάλη μέρα του τελικού του US Open ανάμεσα σε δύο πρώην πρωταθλητές της Νέας Υόρκης.

Νόβακ Τζόκοβιτς και Ντανιίλ Μεντβέντεφ θα διεκδικήσουν απόψε τον τίτλο στο τελευταίο Major της χρονιάς, αναβιώνοντας παράλληλα και τον αντίστοιχο τελικό του 2021, με τον Ρώσο να ψάχνει το repeat και τον 2ο Grand Slam τίτλο του, ενώ ο Νόλε θέλει τη ρεβάνς, και φυσικά το ιστορικό 24ο.

Η σπουδαία “μονομαχία” μεταξύ των δύο φιναλίστ θα ξεκινήσει στις 23:00 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) στο Arthur Ashe Stadium, και θα μεταδοθεί από το Eurosport 1HD, όπως όλες οι αναμετρήσεις της διοργάνωσης.

Τέσσερις ώρες νωρίτερα (19:00) θα διεξαχθεί και ο τελικός στα διπλά των γυναικών, ανάμεσα στις Νταμπρόφσκι/Ρούτλαιφ και Σίγκεμουντ/Ζβοναρέβα, που επίσης θα μεταδοθεί από το ίδιο κανάλι.

Για τον σπουδαίο Τζόκοβιτς θα είναι η 36η φορά που θα αγωνιστεί σε Grand Slam τελικό, διεκδικώντας τον 24ο τίτλο του, με στόχο φυσικά να διευρύνει το δικό του ρεκόρ, αλλά και να ισοφαρίσει την Μάργκαρετ Κορτ.

Θα είναι η 10η αγωνιστική παρουσία του στον τελικό του US Open, μετρώντας ως τώρα τρεις νίκες (και κατακτήσεις) και 6 ήττες, ενώ αν τα καταφέρει απόψε στο Arthur Ashe θα γίνει ο μεγαλύτερος σε ηλικία τενίστας που κατακτά τον τίτλο στις ΗΠΑ.

Όσον αφορά τον No. 3 της παγκόσμιας κατάταξης, αυτή θα είναι η 5η του συμμετοχή σε τελικό ενός Major (1-3 ρεκόρ) και στόχος του είναι να επιβληθεί για μία ακόμα φορά του Νόλε, πανηγυρίζοντας τον 2ο μεγάλο τίτλο του στο ίδιο γήπεδο, ύστερα από δύο χρόνια.

Θα αγωνιστεί στον 34ο τελικό της καριέρας του διανύοντας μία εξαιρετική σεζόν μέχρι τώρα, έχοντας απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του στα ATP Rankings και πλησιάζει τους δύο πρωτοπόρους, ενώ έχει εξασφαλίσει από νωρίς και την πρόκριση για τα ATP Finals του Τορίνο, τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Φέτος έχει κατακτήσει 6 τίτλους σε 7 συμμετοχές σε τελικό (6-1), ενώ σε περίπτωση που στεφθεί πρωταθλητής απόψε, θα γίνει ο πρώτος παίκτης μετά το 1975 και τον Μανουέλ Οράντες, που για να κατακτήσει το US Open χρειάστηκε να αποκλείσει το No. 1 και το No. 2 του κόσμου!

Τέλος, αναφορικά με το h2h των δύο φιναλίστ, αυτή θα είναι η 15η on court συνάντησή τους, με τον 36χρονο Σέρβο να προηγείται στα μεταξύ τους παιχνίδια με 9-5 στις νίκες. Έχουν βρεθεί τρεις φορές σε τελικό, με τον Ρώσο να επικρατεί, όπως προαναφέραμε, στη Νέα Υόρκη το 2021, ενώ την ίδια χρονιά ο Τζόκοβιτς τον κέρδισε στη Μελβούρνη (Australian Open) και στο Παρίσι (ATP Masters 1000).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις