fbpx

Τσιτσιπάς: «Ξεχωριστό για μένα να παίζω σ’ αυτό το στάδιο – Δεν θα είναι εύκολη συνάντηση»

Τσιτσιπάς: «Ξεχωριστό για μένα να παίζω σ’ αυτό το στάδιο – Δεν θα είναι εύκολη συνάντηση»

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη συνέντευξη Τύπου στο Καλλιμάρμαρο ενόψει της έναρξης των αναμετρήσεων της Ελλάδας με τη Σλοβακία, για το World Group I του Davis Cup, με τους παίκτες των δύο αποστολών να έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν, ενώ λίγο πριν διεξήχθη και η κλήρωση των αγώνων της σειράς.

Μετά την αποκάλυψη των ζευγαριών του αγωνιστικού διημέρου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, το λόγο πήρε αρχικά ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Απόστολος Τσιτσιπάς, μιλώντας για την επιλογή της συγκεκριμένης «ιστορικής» τοποθεσίας, ενώ κάλεσε και τον κόσμο να στηρίξει τις προσπάθειες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

«Είναι μια σπουδαία επιλογή να γίνουν εκεί οι αγώνες. Είναι ιδανική η επιλογή, είναι λιτή, αυτό χρειάζεται σε έναν τέτοιο χώρο.. Υπάρχει η άμιλλα, το σήμα κατατεθέν των Ολυμπιακών Αγώνων. Έχει γίνει σπουδαία δουλειά.

Ζητάω την συμπαράσταση όλων των Ελλήνων φιλάθλων, να επισκεφθούν τον χώρο, να στηρίξουν την ομάδα, οι φίλαθλοι είναι οι επιπλέον δύναμη για τους αθλητές. Περνάμε δύσκολες στιγμές και κυρίως στη Θεσσαλία, είναι σημαντικό να είμαστε όλοι ενωμένοι γιατί δημιουργούμε μια ηπιότερη κατάσταση, όταν είμαστε ενωμένοι μπορέσουμε να φτάσουμε σε μεγαλύτερα επιτεύγματα».

Μετέπειτα, το λόγο πήρε ο ηγέτης της “γαλανόλευκης”, Στέφανος Τσιτσιπάς, κάνοντας πρώτα αναφορά στους ανθρώπους που επηρεάστηκαν από τις φονικές πλημμύρες και πυρκαγιές τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας, ενώ μετά απάντησε και σε ερώτημα για το αν θα βοηθούσε το ελληνικό τένις μία διεξαγωγή ενός ATP τουρνουά εδώ.

«Έχουμε να δώσουμε όλοι παρά πολλά στο γήπεδο. Να κάνουμε σπουδαία πράγματα. Παίζουμε όχι μόνο για εμάς, Αλλά και για όσους επηρεάστηκαν από τις φωτιές και τις πλημμύρες, σκοπεύουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω. Δεν θα είναι μια εύκολη συνάντηση και επιμένω σ’ αυτό. Ελπίζω να βρούμε κίνητρο μέσα από αυτό και να το βγάλουμε έξω στο γήπεδο».

Σε ερώτηση για το αν ένα ATP τουρνουά στην Ελλάδα θα βοηθούσε στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα, είπε: «Δεν έχει δοθεί η ευκαιρία να γίνει κάτι τέτοιο. Αλλά αν υπάρξει κάποια τέτοια διοργάνωση στο μέλλον, είμαι σίγουρος ότι θα δούμε περισσότερο παιδιά να παίζουν και περισσότεροι να ονειρεύονται ότι μπορούν να πετύχουν κάτι στο μέλλον».

Τέλος, το λόγο πήραν ακόμα δύο μέλη της ελληνικής ομάδας, ο αδερφός του Στέφανου Τσιτσιπά, αλλά και κορυφαίος διπλίστας της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη, Πέτρος Τσιτσιπάς, αλλά και ο Μιχάλης Περβολαράκης, οι οποίοι και θα συνεργαστούν στο διπλό της Κυριακής (17/9).

Πέτρος Τσιτσιπας: «Είναι κάτι ξεχωριστό, τα μνημεία πίσω από το γήπεδο και γενικά ο χώρος είναι κάτι μοναδικό. Ανυπομονούμε όλοι να βγούμε εκεί έξω και να αγωνιστούμε και οι Έλληνες να μας συμπαραστέκονται».

Μιχάλης Περβολαράκης: «Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία να παίζουμε τένις σε ένα τόσο ιστορικό στάδιο και οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν σε αυτό το στάδιο. Είναι τρελό να σκεφτόμαστε ότι μια διοργάνωση σαν το Davis Cup γίνεται στο Καλιμμάρμαρο».

https://www.youtube.com/watch?v=9Yv6kOtkmX8
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις