fbpx

Τσιτσιπάς: «Ήμουν 100% σίγουρος ότι θα παίξω 3 ματς – Δεν είναι δικαιολογία η κούραση» (vid)

Τσιτσιπάς: «Ήμουν 100% σίγουρος ότι θα παίξω 3 ματς – Δεν είναι δικαιολογία η κούραση» (vid)

Για τις δυσκολίες του tie, και ιδιαιτέρως των σημερινών αναμετρήσεων, μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση των αγώνων με τη Σλοβακία στο Καλλιμάρμαρο, για το World Group I του Davis Cup.

Ο ηγέτης της ελληνικής ομάδας είπε χαρακτηριστικά πως δυσκόλεψε το παιχνίδι όλων ο δυνατός αέρας, αλλά δεν ήθελε ούτε αυτό, άλλα ούτε και οι πολλές ώρες του στο κορτ του Παναθηναϊκού Σταδίου να αποτελέσουν δικαιολογία για τις ήττες.

«Ήταν πολύ δύσκολο να βρω λύσεις. Όλοι τους επέστρεφαν πολύ καλά τις τελευταίες μέρες και ανέβαζαν πολύ πίεση από την επιστροφή. Ήταν δύσκολο να παίξεις με τον αέρα, είμαι σίγουρος ότι ήταν δύσκολο και για τον Μόλτσαν. Ήταν κάτι το οποίο δυστυχώς παίρνει μέρος αυτές τις μέρες εδώ και δεν μπορείς να το αλλάξεις. Ελπίζω την επόμενη φορά να μην υπάρξει κάτι τέτοιο».

«Ήταν κάτι το οποίο περίμενα να συμβεί και να πάρει μέρος εδώ. Ήξερα ότι το συγκεκριμένο tie δεν θα ήταν εύκολο. Αυτή ή ομάδα βαθμολογικά είναι πολύ ψηλότερα από εμάς σε σύνολο, οπότε ήξερα ότι δεν θα ήταν εύκολο έργο και θα χρειαστεί να παίξω 3 αγώνες, ήμουν 100% σίγουρος γι’ αυτό. Η κούραση δεν είναι λόγος ή δικαιολογία το ότι δεν κατάφερα να κερδίσω σήμερα».

«Πνευματικά ήμουν έτοιμος να μπω και να παίξω 3 φορές. Δεν κατάφερα να κάνω τη δουλειά έτσι όπως έπρεπε να γίνει. Δεν κατάφερα να βγάλω το τένις που πραγματικά ήθελα να βγάλω και να δείξω μπροστά στους συμπαίκτες μου και στον κόσμο.

Είμαι απογοητευμένος φυσικά γιατί ήρθα εδώ με σκοπό την πρόκριση και τη νίκη. Νομίζω ότι ψυχολογικά η σημαντικότερη νίκη θα ήταν το διπλό, γιατί θα μου έδινε μεγαλύτερη ώθηση και να βγάλω ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια και ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στο μονό».

«Το ότι ξεκίνησα το μονό με 1-2 δεν βοήθησε, δεν είναι ότι ένιωσα παραπάνω πίεση, αλλά πιστεύω ότι σε τέτοιες στιγμές είναι σημαντικό να έχεις ένα σημαντικό προβάδισμα ώστε να νιώσεις πιο άνετος και ώστε να νιώσεις μικρότερο βάρος πάνω όταν πας να παίξεις στο επόμενο παιχνίδι. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα και ελπίζουμε πως το μέλλον θα κάνουμε καλύτερους αγώνες σε τέτοια σημεία».

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Στ. Τσιτσιπάς: «Πονάει λίγο η ήττα, είχα την ευθύνη ως πιο έμπειρος»”,”description”:”Στ. Τσιτσιπάς: «Πονάει λίγο η ήττα, είχα την ευθύνη ως πιο έμπειρος»”,”thumbnailUrl”:”https://i2thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wOS8xNy8xNC81OV8yMl82NTA3MTQ0YTk4MDI3LmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT3M15S”,”uploadDate”:”2023-09-17T15:01:44.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cvla5g1v4yrt”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις