fbpx

Κέρδισε τρεις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη η Σάκκαρη – Πλησίασε το Top-8 στο WTA Race

Κέρδισε τρεις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη η Σάκκαρη – Πλησίασε το Top-8 στο WTA Race

Ονειρική εβδομάδα διανύει η Μαρία Σάκκαρη στη Γουαδαλαχάρα, καθώς μετράει τέσσερις διαδοχικές νίκες στη WTA 1000 διοργάνωση του Μεξικού και βρίσκεται στον τελικό, διεκδικώντας τον δεύτερο και μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της.

Παράλληλα, η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια επισφραγίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της με ανόδους τόσο στα WTA Rankings, όσο και στο WTA Race, και έτσι αυξάνει τις πιθανότητές της να έχει και φέτος παρουσία στα τελικά της WTA στο Κανκούν (29/10-5/11).

Συγκεκριμένα, με την ως τώρα πορεία της στο Guadalajara Open, η Σάκκαρη έχει “κλειδώσει” την άνοδο τριών θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη, αφήνοντας το No. 9 και για το No. 6, μιας και έχει κερδίσει 485 βαθμούς στη συγκομιδή της.

Οι περσινοί βαθμοί θα αφαιρεθούν τον Οκτώβριο, οπότε αν χάσει απόψε η Μαρία απλά θα καλύψει τους βαθμούς υπεράσπισης, ενώ αν κερδίσει θα της προστεθεί η διαφορά. Όσον αφορά το Race, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ξεκίνησε τις προσπάθειές της στη Γουαδαλαχάρα από πολύ δυσμενή θέση, μιας και βρισκόταν στο No. 16.

Με την πρόκρισή της στα ημιτελικά ανέβηκε τρεις θέσεις και πήγε στο No. 13, και με τη χθεσινή νίκη της “σκαρφάλωσε” άλλες τρεις, για να είναι τώρα στην 10άδα. Αν τα καταφέρει στον τελικό, θα κερδίσει άλλη μία θέση (No. 9) και θα απέχει 308 βαθμούς από την 8η, Ονς Ζαμπέρ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η Σάκκαρη έχει αρκετά κίνητρα για να φτάσει μέχρι τέλους στη Γουαδαλαχάρα. Είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί πλέον, βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, και η νίκη-τίτλος απόψε θα τη φέρει πολύ κοντά στα επερχόμενα WTA Finals.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις