fbpx

Guadalajara Open: Πρωταθλήτρια η Σάκκαρη στο Μεξικό! (vids)

Guadalajara Open: Πρωταθλήτρια η Σάκκαρη στο Μεξικό! (vids)

Τα κατάφερε η συγκλονιστική Μαρία Σάκκαρη! Πραγματοποιώντας πέντε διαδοχικές νίκες δίχως να χάσει σετ, και παίζοντας εντυπωσιακό τένις σε όλα τα ματς, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια αναδείχθηκε πρωταθλήτρια του Guadalajara Open και επέστρεψε στους τίτλους μετά από 4 χρόνια!

Η Μαρία έδειχνε ασταμάτητη στην πορεία της μέχρι τον τελικό, και στο μεγάλο παιχνίδι κατάφερε να επικρατήσει της ανερχόμενης Κάρολαϊν Ντόλεχαϊντ με 7-5, 6-3, έπειτα από μία ώρα και 43 αγωνιστικά λεπτά, και να πανηγυρίσει τον πρώτο WTA 1000 τίτλο της καριέρας της.

Ο θρίαμβος της Σάκκαρη είναι ιστορικός για τη χώρα μας, καθώς γίνεται η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που κατακτά 1000άρι, ενώ για την ίδια αποτελεί μία τεράστια δικαίωση! Ξεπέρασε όλες τις δύσκολες καταστάσεις, ιδιαίτερα μετά τον πρόωρο αποκλεισμό από το US Open, επέστρεψε δυναμικά στη “μάχη” του WTA Tour, και στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν δείχνει την πραγματική της αξία.

Αυτός είναι ο 2ος WTA τίτλος της μέχρι σήμερα, με τον πρώτο της (όπως προαναφέραμε) να είναι στο 250άρι του Ραμπάτ το 2019. Φυσικά αυτός ήταν πολύ πιο δύσκολος και απαιτητικός, μιας και μιλάμε για 1000άρι, και μπαίνει πλέον σε μία συγκεκριμένη κατηγορία τενιστριών που έχουν κατακτήσει τις εν λόγω διοργανώσεις.

Το ρεκόρ της πλέον σε τελικούς είναι 2-8, σπάζοντας επί της ουσίας την “κατάρα” των σερί χαμένων τελικών, και ατενίζει το άμεσο μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, καθώς η κατάκτηση του τίτλου στο Μεξικό της δίνει επιπλέον boost, τόσο στην παγκόσμια κατάταξη, όσο και στο WTA Race.

Στα WTA Rankings η Μαρία έχει ήδη εξασφαλισμένη άνοδο τριών θέσεων, αφήνοντας το No. 9 για το No. 6 του κόσμου, μιας και πρόσθεσε στη συγκομιδή της το απόλυτο των βαθμών από την κατάκτηση του τίτλου. Επειδή πέρυσι όμως η διοργάνωση διεξήχθη τον Οκτώβριο, όλοι οι βαθμοί από τις τενίστριες που αγωνίστηκαν θα αφαιρεθούν σε ένα μήνα.

Για την Μαρία όμως δεν τίθεται πλέον θέμα αφαίρεσης βαθμών. Ακόμα και να έχανε στον τελικό, θα κάλυπτε απλώς τους βαθμούς υπεράσπισης που είχε να καλύψει από την περσινή της πορεία. Τώρα θα της προστεθεί και η διαφορά της πρωταθλήτριας, και θα βγει μόνο κερδισμένη από τη Γουαδαλαχάρα.

Όσο για την κούρσα προς τα WTA Finals, μέχρι και πριν την πρεμιέρα της στο Μεξικό οι ελπίδες πρόκρισης ήταν πολύ λίγες, καθώς η Σάκκαρη ήταν στο No. 16, ενώ πιο πριν είχε φτάσει και στο No. 19. Με την πρόκρισή της στην 4άδα κέρδισε τρεις θέσεις και ανέβηκε στο No. 13, και με την παρουσία της στον τελικό κατάφερε να “σκαρφαλώσει” ακόμα τρεις, για να μπει στην 10άδα (No. 10).

Η άνοδος δε σταματάει ούτε και σήμερα, καθώς με τη νίκη στον τελικό και την κατάκτηση του μεγαλύτερου τίτλου της καριέρας της, η Σάκκαρη κερδίζει μία ακόμα θέση στο Race (No. 9), και απέχει 308 βαθμούς από την 8η Ονς Ζαμπέρ.

Θυμίζουμε, πως την πρόκριση για τα τελικά του Κανκούν (29/10-5/11) την εξασφαλίζει το Top-8 του Race, και η νέα πρωταθλήτρια της Γουαδαλαχάρα βρίσκεται πλέον σε πλεονεκτικότερη θέση για να τη διεκδικήσει, με τα τουρνουά της Ασίας να είναι προ των πυλών, σχεδόν ένα μήνα πριν την ολοκλήρωση του φετινού Tour.

Το ματς:

Σχετικά με την έκβαση του τελικού στο Estadio Akron de Tenis, η Σάκκαρη ολοκλήρωσε τις προσπάθειές της με ένα αρκετά καλό ποσοστό σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς (70%, 28/40), την ώρα που η 25χρονη Αμερικανή υστερούσε πολύ σ’ αυτό (58%, 26/45).

Η Μαρία κατάφερε επίσης να σβήσει το ένα από τα δύο BP που δέχθηκε, ενώ την ίδια ώρα μετουσίωσε σε break το 36% των ευκαιριών που της δόθηκαν (4/11). Πέτυχε τρεις άσους και μόλις 4 διπλά σφάλματα, ενώ εμφανίστηκε συνεπής και στις επιστροφές της (45%).

Στο 1ο σετ, η Ελληνίδα τενίστρια προσπάθησε με το “καλησπέρα” να πετύχει break χάνοντας την πρώτη της καλή στιγμή, ενώ και στο δικό της σερβίς δυσκολεύτηκε, αλλά εν τέλει το υπερασπίστηκε (1-1). Στο αμέσως επόμενο game εκμεταλλεύτηκε το διπλό BP της για να πραγματοποιήσει την πρώτη “παραβίαση”, και μετά με ένα ακόμα δύσκολο service game αύξησε τη διαφορά (3-1).

Μέχρι και το 6ο game η Σάκκαρη διατήρησε την ασφαλή απόστασή της (4-2), αλλά από εκεί και μετά η Αμερικανή επέστρεψε στη διεκδίκηση του σετ κάνοντας σερί 3/3 κερδισμένα games, αλλά και σβήνοντας στο ενδιάμεσο το break που δέχθηκε στο ξεκίνημα (5-4). Ισοφάρισε άμεσα η Μαρία (5-5), πέτυχε νέο break έχοντας στη διάθεσή της τριπλή ευκαιρία (6-5), και στο φινάλε επέστρεψε από το 0-30 για να κλείσει το πρώτο μέρος στο 12ο game (7-5).

Στην επανάληψη, όπως και στο προγενέστερο σετ έτσι και τώρα, η Μαρία έχασε πάλι καλή στιγμή για να ξεκινήσει με break. Στο 4ο game χρειάστηκε και η ίδια να “απεγκλωβιστεί από τα σχοινιά”, και με ένα μεγάλο hold κράτησε το σκορ ισόπαλο (2-2).

Αμέσως μετά ήρθε το break που άνοιξε το δρόμο προς την κατάκτηση του τίτλου (3-2), ενώ “κλείδωσε” τη διαφορά με love service game, για να είναι πια πολύ κοντά προς τον θρίαμβο στη Γουαδαλαχάρα (4-2).

Η απόσταση παρέμεινε ίδια μέχρι το 8ο game, καθώς αμφότερες σέρβιραν δύσκολα αλλά με επιτυχία (5-3), και στον επίλογο του μεγάλο τελικού η Μαρία έφτασε με άνεση στο 0-40, είχε τριπλό championship point στο σερβίς της Ντόλεχαϊντ, και με τη δεύτερη ευκαιρία τέλειωσε το ματς (6-3).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις