fbpx

Ευρωπαϊκό U16: Πρεμιέρα με νίκη για την Παναγιωτίδου

Ευρωπαϊκό U16: Πρεμιέρα με νίκη για την Παναγιωτίδου

Με μία νίκη και τρεις ήττες ξεκίνησε η ελληνική εκπροσώπηση στο 47ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 της Tennis Europe στην Ιταλίας, η οποία γίνεται από τους Ανδρέα Μεσσή, Στέφανο Πουρναρόπουλο, Μυρτώ Πρωιμάκη και Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου.

Η Παναγιωτίδου έφερε την πρώτη και μοναδική για σήμερα νίκη για τη “γαλανόλευκη” αποστολή, επικρατώντας της Νορβηγής Κάια Τσέλιν Μπόστρομ Γιόργκενσεν με 6-3, 7-5, και πέρασε στον 2ο γύρο της διοργάνωσης, όπου θα παίξει με τη Βουλγάρα, αλλά και No. 3 του ταμπλό, Ρόσιτσα Ντεντσέβα.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής, ο Μέσσής πέρασε με bye στον 1ο γύρο, και έχασε από τον Τούρκο Κερέμ Γιλμάζ στον 2ο γύρο με 6-4, 7-6(4). Την ίδια ώρα, ο Πουρναρόπουλος έχασε από τον Γερμανό Τομ Σίκενμπεργκερ με 6-3, 6-3. Και αυτός είχε bye στον 1ο γύρο.

Στα κορίτσια, ούτε η Πρωιμάκη ξεκίνησε με νίκη τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, καθώς έχασε από την Βελγίδα Γελίν Βαντρόμ με 6-0, 6-1, με την νεαρή Ελληνίδα να έχει και αυτή bye στον 1ο γύρο. Και οι τρεις ηττημένοι της πρώτης μέρας θα μπουν στο ταμπλό των αγώνων της δεύτερης ευκαιρίας.

Παράλληλα, αύριο Τρίτη (26/9) θα διεξαχθούν και οι αγώνες των διπλών. Μεσσής και Πουρναρόπουλος θα κοντράρουν τους Βέλγους Έθαν Ντάσετ και Ναντ Βαντεπόλ για τον 2ο γύρο, ενώ οι Πρωιμάκη και Παναγιωτίδου θα παίξουν με τις Ιρλανδές Ράσελ Ντίγκαν και Τζένι Μαρς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις