fbpx

WTA Rankings: Κλείνει 2 χρόνια στο Top-10 η Σάκκαρη!

WTA Rankings: Κλείνει 2 χρόνια στο Top-10 η Σάκκαρη!

Έτοιμη να κλείσει 2 χρόνια στην ελίτ του παγκόσμιου τένις είναι η Μαρία Σάκκαρη, καθώς για μία ακόμα εβδομάδα διατήρησε τη θέση της στο Top-10 των WTA Rankings, και έτσι την Τετάρτη (27/9) θα συμπληρώσει επισήμως εκεί 730 ημερολογιακές μέρες!

Η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια, που βρισκόταν στο No. 9 για τρεις διαδοχικές εβδομάδες, κατάφερε να εξασφαλίσει την άνοδό της στο No. 6 από την παρουσία της και μόνο στα ημιτελικά του Guadalajara Open, και μετέπειτα να αυξήσει τη βαθμολογική της συγκομιδή με την κατάκτηση του τίτλου.

Το career high της Μαρίας στην παγκόσμια κατάταξη είναι το No. 3, αλλά το επίτευγμα της παραμονής της στην καλύτερη 10άδα του κόσμου για 2 χρόνια είναι αξιοζήλευτο, και την τοποθετεί σε μία μικρή λίστα τενιστριών που το έχουν καταφέρει αυτό.

Σε περίπτωση που η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δεν πραγματοποιούσε μία καλή πορεία στη Γουαδαλαχάρα, θα κινδύνευε πολύ με ενδεχόμενη πτώση από το Top-10, καθώς πέρυσι είχε φτάσει ως τον τελικό, και σε βάθος χρόνου θα την αφαιρούνταν οι βαθμοί υπεράσπισης.

Η αυξημένη πίεση όμως δεν της στάθηκε εμπόδιο, και όχι μόνο δε θα χάσει βαθμούς, αλλά την εβδομάδα του Οκτωβρίου που θα αφαιρεθούν οι βαθμοί του περσινού WTA 1000 στο Μεξικό, θα της προστεθεί η διαφορά φιναλίστ-πρωταθλήτριας, την ώρα που πολλές παίκτριες της δεκάδας θα δουν αισθητές πτώσεις.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις