fbpx

China Open: Απέκλεισε τον Αλκαράθ και “πέταξε” για τον τελικό ο Σίνερ! (vid)

China Open: Απέκλεισε τον Αλκαράθ και “πέταξε” για τον τελικό ο Σίνερ! (vid)

Φανταστική εμφάνιση και νίκη για τον Γιανίκ Σίνερ απέναντι στον Κάρλος Αλκαράθ με 7-6(4), 6-1, έπειτα από μία ώρα και 55 λεπτά παιχνιδιού στο Diamond, για να εξασφαλίσει δίκαια και καθαρά την πρόκρισή του στον τελικό του China Open, με αντίπαλο τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Ο 22χρονος Ιταλός έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι απέναντι στον κορυφαίο του ταμπλό, μετρώντας μόλις έναν άσο σ’ όλο το παιχνίδι, 19 winners, ενώ υπέπεσε και σε 6 αβίαστα λάθη, χωρίς να κάνει ποτέ διπλό σφάλμα.

Είχε 58% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς (39/67), ενώ πήρε περισσότερα από το 2ο σερβίς, όταν το χρειάστηκε (63%, 5/8).

Από την άλλη ο Αλκαράθ, που είχε 16 winners, τέσσερις άσους, αλλά και ίδιο αριθμό λαθών με τον αντίπαλό του, πήρε ελάχιστα από τόσο από το πρώτο, όσο και από το δεύτερο σερβίς του, ενώ κατάφερε να σώσει μόλις το 38% των BP που δέχθηκε (3/8).

Έσπασε 2 φορές το σερβίς του Σίνερ, σε μόλις 9 ευκαιρίες, και γενικώς φάνηκε να χάνει τα ηνία του αγώνα την περισσότερη ώρα.

Το πρώτο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες του tie-break. Ο 20χρονος Ισπανός ξεκίνησε με break και service game, το πήρε πίσω ο Σίνερ και ισοφάρισε, έκανε ξανά break ο Αλκαράθ στο 5ο game, αλλά εκ νέου ο νέος κάτοχος του No. 4 της παγκόσμιας κατάταξης ισοφάρισε σβήνοντας και αυτό (3-3).

Αμφότεροι εστίασαν στο σερβίς τους μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, και μετά από 12 λεπτά “παράτασης” ο Ιταλός επικράτησε με 7-4 επιμέρους σκορ και πήρε προβάδισμα νίκης (7-6(4).

Στην επανάληψη, η ψυχολογία και το μομέντουμ ήταν με το μέρος του Σίνερ, που ξεκίνησε τις προσπάθειές του με break, ενώ με ένα μεγάλο hold άντεξε στην πίεση του Αλκαράθ, του οποίου έσβησε 2 BP, για να πάρει ασφαλής διαφορά (2-0).

Κράτησε την απόσταση στα ίδια επίπεδα μέχρι το 4ο game, και στον επίλογο του ματς του έσπασε το σερβίς άλλες δύο φορές, για να πάρει τη μεγάλη νίκη και να προκριθεί στον αυριανό (Τετάρτη 4/10) τελικό του Πεκίνο (6-1).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις