fbpx

WTA Race: Τι χρειάζεται η Σάκκαρη για να βρεθεί στο No. 6 και κοντά στα Finals (pics)

WTA Race: Τι χρειάζεται η Σάκκαρη για να βρεθεί στο No. 6 και κοντά στα Finals (pics)

Ξεκάθαρα έγιναν τα πράγματα για την Μαρία Σάκκαρη, τόσο ως προς το WTA Race, όσο και προς την παγκόσμια κατάταξη, καθώς γνωρίζει πλέον τι χρειάζεται για να “σκαρφαλώσει” θέσεις στην κούρσα για τα τελικά της WTA, ενώ εξασφάλισε και την παραμονή της στο No. 6 του κόσμου.

Συγκεκριμένα, μετά τη σημερινή ήττα της Ονς Ζαμπέρ από την Μάρτα Κόστιουκ, για τον 2ο γύρο του China Open (7-6(5), 6-1), η 29χρονη Τυνήσια προσθέτει απλώς στη συγκομιδή της 65 βαθμούς, και προσπερνά για την ώρα την Καρολίνα Μούχοβα, ανεβαίνοντας στο No. 7 του Race.

Η Ζαμπέρ συγκεντρώνει πλέον 3.660 βαθμούς, η 8η Μούχοβα έχει 10 λιγότερους (3.650 β.), ενώ στο No. 6 είναι η Μαρκέτα Βοντρούσοβα, που επίσης αποκλείστηκε νωρίς από το 1000άρι του Πεκίνο, και απώλεσε την ευκαιρία να “κλειδώσει” την παρουσία της στο Κανκούν (3.671 β.).

Η Μαρία είναι στο No. 9 της κούρσας έχοντας μαζέψει 3.040 βαθμούς, απέχει αρκετά από τις προαναφερόμενες τενίστριες, ενώ παράλληλα προσέχει και τις πορείες των Γελένα Οσταπένκο και Βερόνικα Κουντερμέτοβα, που έχουν μαθηματικές ελπίδες να την προσπεράσουν. Αμφότερες όμως έχουν δύσκολο έργο στον 3ο γύρο, καθώς αντιμετωπίζουν τις Τζέσικα Πεγκούλα και Κόκο Γκοφ αντίστοιχα.

Το σενάριο που στέλνει την Σάκκαρη στο No. 6 του Race

Με τις πιθανότητες για πτώση στην κούρσα να είναι αμυδρές, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια κοιτάζει μόνο ψηλά, και μπορεί να πλησιάσει, ακόμα και να προσπεράσει, τις τενίστριες που βρίσκονται από πάνω της στο Race. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με έναν τρόπο. Να φτάσει στον τελικό του China Open.

Αν η Σάκκαρη φτάσει στην back to back παρουσία της σε τελικό WTA 1000 διοργάνωσης, τότε θα ανεβάσει τη συγκομιδή της κατά 640 βαθμούς, που είναι αρκετοί για να προσπεράσει στην κούρσα τις Βοντρούσοβα, Ζαμπέρ και Μούχοβα, και να απέχει ελάχιστα από την εξασφάλιση της πρόκρισης στα Finals.

Σε περίπτωση δε, που η Μαρία κερδίσει και στον τελικό, τότε θα φτάσει τους 4.030 βαθμούς, και στα εναπομείναντα τουρνουά θα είναι κυριολεκτικά μία… ανάσα από την πρόκρισή της στα τελικά, έχοντας πραγματοποιήσει μία εντυπωσιακή πορεία για να το καταφέρει αυτό, καθώς πριν από δύο εβδομάδες ήταν στο No. 16 και με ελάχιστες πιθανότητες για την επίτευξη του στόχου.

Σταθερή και στην παγκόσμια κατάταξη μετά το Πεκίνο

Τέλος, όσον αφορά τη θέση της στα WTA Rankings, η Μαρία πλέον έχει εξασφαλίσει την παραμονή της στο No. 6 του κόσμου ακόμα και μετά το τελευταίο 1000άρι της ασιατικής περιοδείας, μιας και καμία από τις τενίστριες που την “καταδιώκουν” δε μπορεί να την προσπεράσει.

Παράλληλα, ούτε και η Μαρία μπορεί να ανέβει θέσεις, ακόμα και αν κατακτήσει τον τίτλο, μιας και απέχει πολύ από την 5η Έλενα Ριμπάκινα. Γεγονότα που δείχνουν πως η Σάκκαρη θα παίξει δίχως άγχος για την παγκόσμια κατάταξη, παρά μόνο για το Race και για την πρόκριση στα Finals.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις