fbpx

China Open: Πρωταθλητής στο Πεκίνο ο απίθανος Σίνερ! (vid)

China Open: Πρωταθλητής στο Πεκίνο ο απίθανος Σίνερ! (vid)

Έσπασε την “κατάρα” απέναντι στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ ο Γιανίκ Σίνερ, μιας και τον κέρδισε με 7-6(2), 7-6(2) στον μεγάλο τελικό του China Open στο Πεκίνο, και αναδείχθηκε δίκαια ο νέος πρωταθλητής του ATP 500 τουρνουά!

Μετά από έξι σερί ήττες απέναντι στον 27χρονο Ρώσο, ο Σίνερ πέτυχε την πρώτη του νίκη σε βάρος του συγκεκριμένου αντιπάλου στο κατάλληλο χρονικό σημείο, για να φτάσει στον 9ο τίτλο της καριέρας του, αλλά και τον 3ο φετινό, μετά το ATP Masters του Καναδά και το 250άρι στο Μονπελιέ της Γαλλίας.

Παράλληλα, με την παρουσία του και μόνο στον τελικό, ο 22χρονος Ιταλός ανεβαίνει τρεις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, από το No. 7 στο No. 4, και βελτιώνει το career high του, ενώ πλησιάζει και στην πρόκριση για τα ATP Finals, όντας μόλις 30 βαθμούς από τη μαθηματική εξασφάλισή της.

Όσον αφορά τον No2 του ταμπλό, θα μείνει στους 5 φετινούς, αλλά και στους 20 συνολικά τίτλους του στο Tour, ενώ βαθμολογικά δεν έχασε κάτι. Κέρδισε 210 βαθμούς με τη πορεία του ως τον τελικό του Πεκίνο, είναι στο No. 3 της παγκόσμιας κατάταξης εδώ και καιρό, ενώ έχει εξασφαλισμένη θέση στο Τορίνο από το Καλοκαίρι.

Το ματς:

Σχετικά με την εξέλιξη του αγώνα, ο νέος πρωταθλητής του Πεκίνο πέτυχε τρεις άσους και 29 winners, ενώ υπέπεσε σε μόλις 13 αβίαστα, κανένα διπλό λάθος. Πήρε πολλά πίσω από το πρώτο σερβίς του (82%, 42/51), ενώ κατάφερε να σώσει και το μοναδικό BP που δέχθηκε.

Από την άλλη ο Μεντβέντεφ σημείωσε 26 winners και 6 άσους, ενώ είχε λιγότερα αβίαστα από τον Ιταλό (11), αλλά και 4 διπλά σφάλματα. Έσωσε και τα 5 BP που δέχθηκε, διατηρώντας απαραβίαστο το σερβίς του, αλλά υστέρησε στις λεπτομέρειες των δύο TB.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις