fbpx

Έκλεισε η 8άδα των WTA Finals – Πρώτη αναπληρωματική η Σάκκαρη (pic)

Έκλεισε η 8άδα των WTA Finals – Πρώτη αναπληρωματική η Σάκκαρη (pic)

Μετά την ήττα της Γελένα Οσταπένκο από την Λιουντμίλα Σαμσόνοβα με 6-3, 6-2, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του China Open, έκλεισε οριστικά η 8άδα των WTA Finals χωρίς την παρουσία της Μαρίας Σάκκαρη, τα οποία θα διεξαχθούν στο Κανκούν το χρονικό διάστημα 29/10-5/11.

Για να έμενε υπαρκτό το βαθμολογικό ενδιαφέρον στο WTA Race θα έπρεπε η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια να προκριθεί έστω στα ημιτελικά του Πεκίνου, ενώ και η Οσταπένκο διατηρούσε ελπίδες για πρόκριση εφόσον έφτανε στην κατάκτηση του τίτλου στο τελευταίο 1000άρι της ασιατικής περιοδείας.

Αμφότερες δεν τα κατάφεραν σήμερα, και έτσι οι Μαρκέτα Βοντρούσοβα, Ονς Ζαμπέρ και Καρολίνα Μούχοβα θα συμπληρώσουν το Top-8, με την Μαρία να μένει στην 9η θέση και να είναι η πρώτη αναπληρωματική της διοργάνωσης, αν εφόσον αποδεχθεί την πρόσκληση.

Η No. 6 του κόσμου έκανε μία εκπληκτική προσπάθεια τον τελευταίο μήνα για να προλάβει τα τελικά της WTA, όντας στο No. 16 στο Race μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της στο US Open, και χωρίς βάσιμες ελπίδες για την τρίτη διαδοχική παρουσία της στο μεγάλο τουρνουά.

Επέστρεψε στο WTA Tour αποφασισμένη, κατέκτησε τον δεύτερο και μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της στην Γουαδαλαχάρα, που την έφερε στο No. 9 της κούρσας, έφτασε ως τα ημιτελικά στο 500άρι του Τόκιο, αλλά δεν πέτυχε μία εξίσου μεγάλη πορεία και στο Πεκίνο, και έτσι το όνειρο έσβησε.

Ακολουθεί ένα ακόμα 500άρι στο ασιατικό Tour, το Zhengzhou Open (9-15/10), αλλά δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για το Race, καθώς οι θέσεις για τα Finals “κλείδωσαν”, και στόχος της Μαρίας είναι να κλείσει τη σεζόν με την καλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή στην παγκόσμια κατάταξη.

Το WTA Race και η 8άδα των Finals:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις