fbpx

China Open: Πρωταθλήτρια στο Πεκίνο η Σφιόντεκ (vid)

China Open: Πρωταθλήτρια στο Πεκίνο η Σφιόντεκ (vid)

Επέστρεψε στους τίτλους η Ίγκα Σφιόντεκ, που επικράτησε στον μεγάλο τελικό του China Open της Λιουντμίλα Σαμσόνοβα με 6-2, 6-270 αγωνιστικά λεπτά, και αναδείχθηκε η νέα πρωταθλήτρια του Πεκίνου, φτάνοντας συνολικά στον 6ο τίτλο σε 1000άρια, αλλά και 16ο στην καριέρα της.

Η 22χρονη Πολωνή δεν είδε αντίσταση από την προσεχώς No. 16 της παγκόσμιας κατάταξης, κράτησε την ακεραιότητα του σερβίς σ’ όλο το παιχνίδι στο Diamond Court, και δίκαια έφτασε στην κορυφή, με την οποία προσθέτει 820 βαθμούς και μειώνει την απόσταση από την κορυφή στα WTA Rankings.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα κατέχει την πρωτιά με διαφορά 454 βαθμών, ενώ και στο WTA Race προηγείται με απόσταση 630 βαθμών, και στα τελικά της WTA στο Κανκούν (29/10-5/11) αναμένεται μεγάλη “μάχη” για το Year-end No.1.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως αυτός είναι και ο 5ος φετινός τίτλος της Σφιόντεκ, μετά το Roland Garros, τα 500άρια σε Ντόχα και Στουτγκάρδη, αλλά και το 250άρι στη γενέτειρά της στη Βαρσοβία, ενώ βελτίωσε και το ρεκόρ της στους τελικούς (16-4).

Όσον αφορά την εξέλιξη του τελικού, μέχρι τα μέσα του πρώτου σετ η No2 του ταμπλό διατηρούσε ένα ισχνό προβάδισμα μιας και ξεκίνησε να σερβίρει πρώτη, αλλά αμφότερες δε δέχονταν πολλές απειλές από το σερβίς τους (3-2).

Από το 6ο game και μετά πήρε εξ’ ολοκλήρου τα ηνία της αναμέτρησης, κάνοντας break για να αυξήσει τη διαφορά, και στο φινάλε με νέο service game αλλά και νέο break έκλεισε ιδανικά το πρώτο μέρος, έχοντας και το δικαίωμα να σερβίρει ξανά πρώτη στην επανάληψη (6-2).

Στο 2ο σετ, και πάλι μέχρι το 3ο game επικρατούσαν οι απόλυτες ισορροπίες (2-1), ώσπου στο αμέσως επόμενο η Σφιόντεκ έφτασε στο 3ο προσωπικό της break για την ώρα, για να έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο για τη νίκη και την κατάκτηση του τίτλου (3-1).

Στη συνέχεια υπερασπίστηκε δίχως προβλήματα το σερβίς της (4-1), μείωσε προσωρινά η Ρωσίδα (4-2), αλλά αυτή ήταν και η τελευταία επιθετική της απάντηση, καθώς με νέο service game, αλλά νέο break η Πολωνή έδωσε τον επίλογο στον τελικό, για να στεφθεί πρωταθλήτρια στην πρωτεύουσα της Κίνας (6-2).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις