fbpx

Zhengzhou Open: Πρόωρος αποκλεισμός για τη Σάκκαρη (vid)

Zhengzhou Open: Πρόωρος αποκλεισμός για τη Σάκκαρη (vid)

Δεν επέστρεψε στις νίκες η Μαρία Σάκκαρη, καθώς ηττήθηκε από την Κίνγουεν Ζενγκ με 7-6(2), 6-3 έπειτα από μία ώρα και 43 λεπτά αγώνα στο κεντρικό κορτ των εγκαταστάσεων, και αποκλείστηκε πρόωρα από το Zhengzhou Open, που ήταν πιθανότατα και το τελευταίο τουρνουά της σεζόν για την ίδια.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της 21χρονης Κινέζας απέναντι στην Μαρία, μετά από δύο διαδοχικές νίκες της No. 6 του κόσμου. Στα προημιτελικά του τελευταίου 500αριού της Ασίας θα αντιμετωπίσει την Ανχελίνα Καλίνινα, που επικράτησε νωρίτερα της Βέρα Ζβοναρέβα με 7-5, 6-1.

Όσον αφορά την 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια, αποχαιρέτησε την Ασία με μία πορεία ως τα ημιτελικά του Toray Pan Pacifc Open στο Τόκιο, την πορεία της ως την 8άδα του China Open στο Πεκίνο, αλλά και τον σημερινό (Τετάρτη 11/10) πρόωρο αποκλεισμό από τη Ζενγκζού.

Η πρόκριση για τα WTA Finals έχει χαθεί οριστικά εδώ και 5 μέρες, μετά την ήττα της από την Κόκο Γκοφ στα προημιτελικά του Πεκίνο, ωστόσο υπάρχουν ακόμα πιθανότητες να αγωνιστεί, καθώς είναι η πρώτη αναπληρωματική της διοργάνωσης, και θα αντικαταστήσει όποια αποσυρθεί λόγω τραυματισμού.

Το ματς:

Όσον αφορά το παιχνίδι, η Μαρία τέλειωσε το παιχνίδι με 69% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς (29/42), πέτυχε 13 winners και υπέπεσε σε 11 αβίαστα λάθη, ενώ εκμεταλλεύτηκε μόλις τη μία από τις συνολικά 6 ευκαιρίες της για break.

Από την άλλη, η Ζενγκ είχε 30 winners και 13 άσους, σημείωσε 28 αβίαστα και 5 διπλά λάθη, ολοκλήρωσε το ματς με 78% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (39/50), ενώ είχε και ένα παραπάνω break από τη Σάκκαρη (2/6).

Στο πρώτο σετ, αμφότερες ξεκίνησαν με love service game (1-1), πέτυχε πρώτη break η Κινέζα και αύξησε τη διαφορά με νέα υπεράσπιση του σερβίς της (3-1), την κράτησε στα ίδια επίπεδα ως το 6ο game (4-2), αλλά η Ελληνίδα τενίστρια επέστρεψε με δικό της σερί και ανέκτησε το ισχνό προβάδισμα (5-4).

Καμία δε λάθεψε από το σερβίς της ως το τέλος και οδηγήθηκαν στο tie-break (6-6), όπου μετά από 11 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα η Ζενγκ επικράτησε με επιμέρους σκορ 7-2, κάνοντας το πρώτο βήμα για την καθαρή νίκη, αλλά και την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά (7-6(2).

Στην επανάληψη, η Ζενγκ ξεκίνησε πρώτη από τη γραμμή του σερβίς, και διατήρησε το προβάδισμα ως το 5ο game, έχοντας την Μαρία από πίσω της χωρίς να κάνει λάθη (3-2). Με νέο break έπειτα από τριπλό BP η Κινέζα απέκτησε τον πρώτο λόγο για τη νίκη (4-2), και με διαχείριση της διαφοράς έφτασε στη νίκη (6-3).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις