fbpx

Shanghai Masters: Έκλεισε θέση στην 4άδα ο Ντιμιτρόφ (vid)

Shanghai Masters: Έκλεισε θέση στην 4άδα ο Ντιμιτρόφ (vid)

Ασταμάτητος δείχνει ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στο Rolex Shanghai Masters, καθώς μετά τη μεγάλη επικράτησή του στον 4ο γύρο κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ, κέρδισε σήμερα και τον Νίκολας Τζάρι με 7-6(2), 6-4, μετά από μία ώρα και 39 λεπτά αγώνα στο Qizhong Stadium, για να προκριθεί στα ημιτελικά.

Ο 32χρονος Βούλγαρος προκρίνεται για 9η φορά σε ημιτελική φάση μίας ATP Masters 1000 διοργάνωσης, και θα διεκδικήσει τη 2η πρόκρισή του σε αντίστοιχο τελικό, είτε απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ, είτε κόντρα στον Ούγκο Αμπέρ, που θα αναμετρηθούν σε λίγη ώρα στο κεντρικό κορτ.

Για μία ακόμα φορά, ο Ντιμιτρόφ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, διατηρώντας την ακεραιότητα του σερβίς του καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ χρειάστηκε μόλις ένα break για να επικρατήσει σε ένα αρκετά κλειστό παιχνίδι με λίγα λάθη (3 αβίαστα και 1 διπλό λάθος ο Ντιμιτρόφ, 14 αβίαστα και κανένα διπλό λάθος ο Τζάρι).

Ο No. 18 του ταμπλό είχε 19 winners και 11 άσους, με 80% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς (45/56) και 67% στο δεύτερο σερβίς, τις λίγες φορές που το χρειάστηκε (4/6). Δε χρειάστηκε να σώσει ούτε ένα BP, ενώ εκμεταλλεύτηκε τη 1/5 ευκαιρίες του για break.

Αναφορικά με την εξέλιξη του ματς, το πρώτο μέρος κρίθηκε στο tie-break, καθώς αμφότεροι δεν έκανα λάθη από το σερβίς τους (6-6). Μετά από 8 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα, ο Βούλγαρος έκανε το πρώτο βήμα για τη νίκη, επικρατώντας με επιμέρους σκορ 7-2 (7-6(2).

Στο δεύτερο και τελευταίο σετ, μέχρι τ 6ο game επικρατούσαν οι απόλυτες ισορροπίες (3-3), όμως στο αμέσως επόμενο ο Ντιμιτρόφ έχασε διπλό BP, ανέκτησε το αβαντάζ και εν τέλει πήρε το προβάδισμα (4-3). Με love service game μεγάλωσε την απόσταση (5-3), και με άψογη διαχείριση έφτασε στη νίκη (6-4).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις