fbpx

Shanghai Masters: Κέρδισε τον Κόρντα και πέρασε στον τελικό ο Χουρκάτς (vid)

Shanghai Masters: Κέρδισε τον Κόρντα και πέρασε στον τελικό ο Χουρκάτς (vid)

Τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό του Rolex Shanghai Masters πήρε ο Χούμπερτ Χουρκάτς, που κέρδισε καθαρά τον Σεμπάστιαν Κόρντα με 6-3, 6-4 μέσα σε μία ώρα και 16 λεπτά παιχνιδιού στο Qizhong Stadium, στο πλαίσιο του πρώτου χρονικά ημιτελικού της ATP Masters 1000 διοργάνωσης.

Ο 26χρονος Πολωνός πέτυχε 27 winners και 14 άσους συνολικά στον αγώνα, ενώ υπέπεσε και σε ελάχιστα λάθη (5 αβίαστα και κανένα διπλό λάθος). Είχε 85% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς (40/47), δε χρειάστηκε να σώσει κανένα BP, και εκμεταλλεύτηκε τις μισές από τις δικές του ευκαιρίες (2/4).

Από την άλλη, ο Αμερικάνος είχε 22 winners και 9 άσους, ενώ είχε και ένα λιγότερο λάθος από τον αντίπαλό του (4 αβίαστα και κανένα διπλό λάθος). Πήρε πολλά από το πρώτο σερβίς του (74%, 32/43), ελάχιστα από το δεύτερο (29%, 4/14), αλλά πλήρωσε το γεγονός ότι δε βρέθηκε ποτέ σε BP.

YouTube video

Στο πρώτο σετ, ο Χουρκάτς ξεκίνησε πρώτος από τη γραμμή του σερβίς, κράτησε το ισχνό του προβάδισμα ως το 5ο game (3-2), και στο αμέσως επόμενο πήρε απόσταση ασφαλείας, κάνοντας το πρώτο break (4-2). Με love service game πλησίασε κι’ άλλο στην κατάκτησή του σετ (5-2), και με διαχείριση του προβαδίσματός του έκανε το πρώτο βήμα για τη νίκη (6-3).

Στην επανάληψη, ο No. 17 του κόσμου συνέχισε με τον ίδιο καλό ρυθμό στο κεντρικό κορτ των εγκαταστάσεων της Σαγκάης, και με break και service game πήρε εξ’ αρχής τον έλεγχο του σετ (2-0). Χωρίς να δεχθεί απειλές στη συνέχεια κράτησε τη διαφορά του, και έκλεισε εύκολα το ματς για να εξασφαλίσει τη θέση του στον τελικό του τελευταίου 1000αριού της ασιατικής περιοδείας

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις