fbpx

Shanghai Masters: “Λύγισε” τον Ρούμπλεφ ο Χουρκάτς και το σήκωσε στη Σαγκάη (vids)

Shanghai Masters: “Λύγισε” τον Ρούμπλεφ ο Χουρκάτς και το σήκωσε στη Σαγκάη (vids)

Νέος πρωταθλητής του Rolex Shanghai Masters αναδείχθηκε ο Χούμπερτ Χουρκάτς, που επιβλήθηκε του Αντρέι Ρούμπλεφ με 6-3, 3-6, 7-6(8), έπειτα από 2 ώρες και 6 λεπτά “μάχης” στον τελικό του Qizhong Stadium, φτάνοντας στον δεύτερο τίτλο του σε 1000άρι, αλλά και έβδομο της καριέρας του.

Ο 26χρονος Πολωνός απεγκλωβίστηκε από τα σχοινιά στο φινάλε, σώζοντας championship point του αντιπάλου του, και υπό την παρουσία και το βλέμμα του «βασιλιά», Ρότζερ Φέντερερ, κατάφερε να πάρει το πρώτο 1000άρι τουρνουά της Σαγκάη μετά από 4 χρόνια απουσίας της ασιατικής περιοδείας.

Αυτός είναι ο 2ος τίτλος του σε ATP Masters 1000 διοργάνωση, μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Μόντε Κάρλο το 2021, ενώ είχε βρεθεί και στον τελικό του αντίστοιχου τουρνουά στο Μαϊάμι πέρυσι (2022). Συνολικά κατακτά τον 7ο τίτλο του στο Tour, μετά από 8 παρουσίες σε τελικούς.

Παράλληλα, με τη στέψη του στη Σαγκάη “σκαρφαλώνει” και στο No. 11 της παγκόσμιας κατάταξης, κερδίζοντας 6 θέσεις, ενώ στην ίδια θέση μεταφέρεται και στο ATP Race, περίπου ένα μήνα πριν τα Nitto ATP Finals στο Τορίνο (12-19/11), με τα 4 πρώτα εισιτήρια να είναι εξασφαλισμένα.

YouTube video

Από την άλλη, ο Ρώσος φιναλίστ είχε μία πολύ καλή πορεία στη Σαγκάη, κατάφερε να κερδίσει 2 θέσεις στα ATP Rankings, και αν κέρδιζε σήμερα στον τελικό, θα προσπερνούσε και τον Γιανίκ Σίνερ και θα ανέβαινε στο No. 4 του κόσμου. Πλέον συμπληρώνει την πρώτη 5άδα.

Η νίκη του σήμερα θα του εξασφάλιζε και την πρόκριση στα τελικά της ATP στην Ιταλία τον άλλο μήνα, όμως πλέον απέχει ελάχιστα από την πρόκριση, και είναι θέμα χρόνου να κλείσει τη θέση του. Για τον ίδιο ήταν ο δεύτερος φετινός τελικός σε 1000άρι, μιας και πριν μήνες κατέκτησε τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο.

Το ματς:

Σχετικά με την εξέλιξη του αγώνα, μέχρι το 4ο game του πρώτο σετ επικρατούσαν οι απόλυτες ισορροπίες ανάμεσα στους δύο φιναλίστ, για να πάρει τα ηνία ο Πολωνός με love service game και break, έπειτα διπλό BP (4-2). Κράτησε τον έλεγχο ως το φινάλε ο Χουρκάτς και έκανε το 1-0 (6-3).

Στο δεύτερο σετ ο Ρούμπλεφ ξεκίνησε εντυπωσιακά στο κεντρικό κορτ των εγκαταστάσεων τις προσπάθειές του για την ισοφάριση, κάνοντας σερί 3/3 διαδοχικά games, πετυχαίνοντας και το πρώτο του break στο ενδιάμεσο (3-0). Δίχως να υπάρξει άλλο BP στο 2ο μέρος, ο Ρώσος ισοφάρισε (6-3).

Στο τρίτο σετ, αμφότεροι εστίασαν στην ακεραιότητα του σερβίς τους, επιτρέποντας μάλιστα ελάχιστες απειλές για break. Στο 3ο game ο Πολωνός έσωσε BP του Ρούμπλεφ, ενώ και ο Ρώσος ήρθε αντιμέτωπος με την απειλή ενός break στο 10ο game, αλλά το έσωσε και κράτησε την ισοπαλία (5-5).

Χωρίς κινδύνους σέρβιραν και στο φινάλε, και έστειλαν το ματς στο tie-break, όπου μετά από μία ολιγόλεπτη “μάχη”, ο ο Χουρκάτς άντεξε στην πίεση, γύρισε από το εις βάρος του 5-2, έσωσε championhsip point, και στην πρώτη του ευκαιρία έγραψε τον επίλογο στον τελικό (7-6(8).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις