fbpx

Zhengzhou Open: Πρωταθλήτρια η Ζενγκ στην Κίνα (vid)

Zhengzhou Open: Πρωταθλήτρια η Ζενγκ στην Κίνα (vid)

Επέστρεψε από χαμένο πρώτο σετ και νίκησε στον μεγάλο τελικό του Zhengzhou Open η Κίνγουεν Ζενγκ την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (2-6, 6-2, 6-4), μετά από δύο ώρες και 26 λεπτά αγώνα στο κεντρικό κορτ των εγκαταστάσεων, μ’ αυτό να είναι το πρώτο 500άρι τουρνουά που κατακτά.

Η 21χρονη Κινέζα πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό τουρνουά στη γενέτειρά της, απέκλεισε και τη Μαρία Σάκκαρη στο “διάβα” της για τον τίτλο, και απέδειξε γιατί αποτελούσε μεγάλο “κίνδυνο” για πολλές τενίστριες που βρίσκονται σε καλύτερη θέση από την ίδια στην παγκόσμια κατάταξη.

Δεν έχασε ούτε σετ σ’ όλα τα παιχνίδια που έδωσε μέχρι τον τελικό, και με την κατάκτηση του τίτλου εξασφάλισε την άνοδο 5 θέσεων στα ανανεωμένα WTA Rankings, πηγαίνοντας στο No. 19 που είναι και το career high της. Συνολικά είναι ο δεύτερος-φετινός WTA τίτλος της, και ο πιο σημαντικός.

Το ματς:

Όσον αφορά το ματς, στο πρώτο σετ ξεκίνησε καλύτερα η πρωταθλήτρια, κάνοντας break με το “καλησπέρα”, ενώ μετά χάρισε μόλις έναν πόντο στην Τσέχα (2-0). Στη συνέχεια όμως δεν είχε νέα επιθετική λύση, και με σερί 6/6 κερδισμένα games η Κρεϊτσίκοβα έκλεισε ιδανικά το πρώτο μέρος (6-2).

Στην επανάληψη έκανε παρόμοιο ξεκίνημα η Κινέζα με το προγενέστερο σετ (2-0), κράτησε τη διαφορά ως έχει ως το 6ο game (4-2), και με νέο break στο αμέσως επόμενο απέκτησε τον πρώτο λόγο για το δεύτερο σετ (5-2). Στο 8ο game η Ζενγκ υπερασπίστηκε το σερβίς της και έστειλε το ματς στο decider (6-2).

Στο τρίτο και τελευταίο σετ, αμφότερες ξεκίνησαν με break (1-1), υπερασπίστηκαν τα σερβίς τους ως το 6ο game (3-3), ακολούθησαν ακόμα 2 εκατέρωθεν break (4-4), όμως στον επίλογο της αναμέτρησης η Κινέζα έσπασε για μία ακόμα φορά το σερβίς της αντίπαλής της, και εν συνεχεία σέρβιρε για τη νίκη και τον τίτλο (6-4).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις