fbpx

Αμβέρσα: Εύκολα στον ημιτελικό ο Τσιτσιπάς (vids)

Αμβέρσα: Εύκολα στον ημιτελικό ο Τσιτσιπάς (vids)

Τη 2η διαδοχική νίκη του πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην Αμβέρσα, επικρατώντας αυτή τη φορά του Γιάνικ Χάνφμαν με 6-3, 6-3, έπειτα από μία ώρα και 10 λεπτά αγώνα στο κεντρικό κορτ, και προκρίθηκε εύκολα στην ημιτελική φάση του European Open.

Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, έσωσε και τα 2 BP του αντιπάλου του κρατώντας απαραβίαστο το σερβίς του, και επιστρέφει στην 4άδα της ATP 250 indoor διοργάνωσης μετά από 6 χρόνια, όταν και αγωνίστηκε για τελευταία φορά στη βελγική πόλη.

Εκείνη τη χρονιά ο Στέφανος έκανε το ντεμπούτο του στην ATP, και προερχόμενος από τα προκριματικά του τουρνουά κατάφερε να συγκεντρώσει τα βλέμματα πάνω του, κερδίζοντας κατά σειρά τους Πάμπλο Κουέβας, Ίβο Κάρλοβιτς και Νταβίντ Γκοφάν για να φτάσει στα ημιτελικά.

Με τη σημερινή επικράτηση, ο No. 7 του κόσμου εξασφαλίζει την 5η φετινή παρουσία του σε ημιτελική φάση, μετά τη Μελβούρνη, τη Βαρκελώνη τη Ρώμη και το Los Cabos, διεκδικεί τον 2ο τίτλο του μέσα στο 2023, αλλά και τον 11ο στην καριέρα του, και ενισχύει τις προσπάθειές του για πρόκριση στα ATP Finals.

Παράλληλα, παίρνει ρεβάνς από τον 31χρονο Γερμανό για την ήττα του στη Μαγιόρκα, και ισοφαρίζει το h2h τους (1-1). Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Άρθουρ Φις (Γαλλία) και Χουάν Πάμπλο Βαρίλας (Περού), που αναμετρώνται αυτή την ώρα στο ματς που κλείνει το πρόγραμμα.

Η αυριανή (Σάββατο 21/10) αποστολή του όμως θα ‘ναι διπλή, καθώς ο Τσιτσιπάς βρίσκεται και στα ημιτελικά των διπλών, έχοντας για παρτενέρ του τον αδερφό του και κορυφαίο Έλληνα διπλίστα, Πέτρο Τσιτσιπά. Θα παίξουν κόντρα στους Ρόμεϊν Αρνεόντο και Σάμουελ Βάισμπορν.




Το ματς:

Σχετικά με την εξέλιξη του αγώνα, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ξεκίνησε πρώτος από τη γραμμή του σερβίς, χάριζε ελάχιστα στον Χάνφμαν μέχρι το 5ο game για να κρατήσει την ισχνή διαφορά του (3-2), και στο αμέσως επόμενο βρέθηκε σε διπλό BP, και φυσικά δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη (4-2).

Με νέο service game αύξησε κι’ άλλο την απόσταση (5-2), με love game ο Γερμανός μείωσε προσωρινά (5-3), αλλά στο 9ο και τελευταίο ο Στέφανος έδωσε μόλις έναν πόντο στον αντίπαλό του και έκλεισε ιδανικά το πρώτο μέρος, βάζοντας τις βάσεις για την καθαρή νίκη (6-3).




Στην επανάληψη, ο Χάνφμαν ξεκίνησε να σερβίρει πρώτος και το έκανε με επιτυχία ως το 5ο game, διατηρώντας αυτός ένα μικρό προβάδισμα από τον Τσιτσιπά, που στο ενδιάμεσο έσωσε και BP του Γερμανού (3-2). Στο 6ο game ο Στέφανος έσβησε ξανά BP του αντιπάλου του και ισοφάρισε ξανά (3-3).

Δεν άργησε να βρει χώρους και να μεταφέρει την πίεση στην πλευρά του No. 5 του ταμπλό ο Στέφανος, που με την πρώτη του ευκαιρία βρήκε break και πήρε κεφάλι στο σκορ (4-3), ενώ με love service game έφτασε σε απόσταση… αναπνοής από τη νίκη, την οποία πήρε μετά από 4(!) break/match points (6-3).




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις