fbpx

Αμβέρσα: “Λύγισε” στον ημιτελικό ο Τσιτσιπάς (vid)

Αμβέρσα: “Λύγισε” στον ημιτελικό ο Τσιτσιπάς (vid)

Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό της Αμβέρσας. Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με 7-6(5), 7-6(4) από τον Άρθουρ Φις, μετά από μία ώρα και 59 λεπτά παιχνιδιού στο κεντρικό κορτ, και χάνει την ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό του European Open.

Ο 19χρονος Γάλλος ήταν εξαιρετικός σήμερα, έβαλε δύσκολα στον κορυφαίο του ταμπλό με τα βαθιά του χτυπήματα, και με υπομονή και στα δύο tie-break της αναμέτρησης κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό της βελγικής πόλης, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ.

Μετά τη νίκη του κόντρα στον Κάσπερ Ρουντ στο Αμβούργο, αυτή είναι η δεύτερη επικράτηση του No. 38 του κόσμου σε βάρος τενίστα από το Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης, και θα παίξει στον δεύτερο φετινό τελικό του, μετά από αυτόν στη Λυών, όπου και κατέκτησε τον τίτλο.

Αν ηττηθεί αύριο στον τελικό ο Φις θα παραμείνει στη θέση του στα ATP Rankings, αλλά αν κερδίσει τον Καζάκο θα κερδίσει τέσσερις θέσεις (No. 34). Παράλληλα, ο Στέφανος δεν απειλείται με πτώση, τόσο στα Rankings όσο και στο Race, και πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στην πρόκριση για τα ATP Finals.

Ακολουθεί τώρα ο δεύτερος χρονικά ημιτελικός των διπλών, με τον Τσιτσιπά να μπαίνει ξανά στο κορτ για να συνεργαστεί με τον αδερφό του και κορυφαίο Έλληνα διπλίστα, Πέτρο Τσιτσιπά, κόντρα στους Ρομέν Αρνεόντο (Μονακό) και Σαμ Βάισμπορν (Αυστρία), με στόχο την πρόκριση στον τελικό.




Το ματς:

Σχετικά με τον αγώνα, ο Στέφανος ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του με 21 winners και 10 άσους, ενώ υπέπεσε σε μόλις 5 αβίαστα και 2 διπλά λάθη. Πήρε αρκετά από το πρώτο σερβίς (75%, 43/57), λιγότερα από το δεύτερο (57%, 12/21), έσβησε 3/4 BP του αντιπάλου του, αλλά το μελανό του σημείο ήταν ότι εκμεταλλεύτηκε 1/9 BP που είχε στη διάθεσή του.

Από την άλλη, ο Φις πέτυχε 34 winners και 9 άσους, έκανε 8 αβίαστα και μόλις ένα διπλό σφάλμα, ενώ κινήθηκε πάνω κάτω στα ίδια νούμερα με τον Τσιτσιπά, τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο σερβίς. Τη διαφορά έκανε στα tie-break, όπου με ψυχραιμία είχε τον έλεγχο και έκλεισε υπέρ του τα 2 σετ.

Στο πρώτο μέρος, αμφότεροι ήταν άριστοι στην υπεράσπιση του σερβίς του και οδηγήθηκαν στο tie-break (6-6). Στο μεσοδιάστημα ο Τσιτσιπάς έχασε ευκαιρίες να κάνει το break στο 1ο και στο 11ο game, ενώ ο Γάλλος είχε τη στιγμή του στο 9ο game. Στην “παράταση” επικράτησε με επιμέρους σκορ 7-4 για να κάνει το πρώτο βήμα για τη νίκη (7-6(5).




Στην επανάληψη, ο Φις έκανε break με το “καλησπέρα”. Βρέθηκε σε τριπλό BP, ο Στέφανος έσβησε τις δύο πρώτες απειλές, αλλά δεν αποσόβησε την “παραβίαση” (1-0). Με ένα μεγάλο hold και σώζοντας 2 BP του Έλληνα τενίστα ο Γάλλος διπλασίασε το προβάδισμά του (2-0) και το κράτησε ως το 8ο game, πλησιάζοντας στη νίκη (5-3).

Σ’ εκείνο το σημείο όμως ήρθε το επιθετικό “ξέσπασμα” του Τσιτσιπά, που υπερασπίστηκε το σερβίς του, βρήκε break την ώρα που σέρβιρε για τη νίκη ο Φις μετά από 4(!) BP, και εν συνεχεία προσπέρασε για πρώτη φορά, διεκδικώντας επί ίσοις όροις το σετ (6-5).

Με love service game ο Γάλλος έκανε το 6-6 και έστειλε ξανά το ματς στο tie-break, όπου μετά από 8 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα “μάχης” κατάφερε να διαχειριστεί άψογα το αρχικό του προβάδισμα, να το αυξήσει, να “κατευνάσει” την αντεπίθεση του Στέφανου, και τελικά να κλείσει το ματς με 7-4 επιμέρους σκορ (7-6(4).




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις