fbpx

Φιναλίστ στα διπλά του κινέζικου Challenger ο Καλοβελώνης

Φιναλίστ στα διπλά του κινέζικου Challenger ο Καλοβελώνης

Δεν τα κατάφερε στον τελικό των διπλών του ATP Challenger τουρνουά της Κίνας ο Μάρκος Καλοβελώνης, έχοντας για παρτενέρ του τον 25χρονο Λευκορώσο, Μικαλάι Χάλιακ, και έτσι ολοκλήρωσαν τις ενέργειές τους ως φιναλίστ της διοργάνωσης.

Το δίδυμο του 29χρονου Έλληνα τενίστα έχασε σήμερα (Σάββατο 21/10) από τους Κινέζους Σιν Γκάο και Αόραν Γουανγκ με 6-4, 6-2, μέσα σε 58 λεπτά αγώνα, και μπροστά στο κοινό των συμπατριωτών τους κατέκτησαν αναδείχθηκαν πρωταθλητές.

Για να φτάσουν ως τον τελικό, Καλοβελώνης και Χάλιακ αρχικά νίκησαν τους Στίβεν Ντίεζ (Καναδάς) και Άρθουρ Γουέμπερ (Γαλλία) με 6-2, 6-3, ενώ στην 8άδα επικράτησαν των Κινέζων Γιουνκαοκέτε Μπου και Ρίγκελε Τε με 6-2, 2-6, 10-5.

Στα ημιτελικά επιβλήθηκαν των No. 2 του ταμπλό, Μπένζαμιν Λοκ (Ζιμπάμπουε) και Ρούμπιν Στέιθαμ με 7-6(2), 6-2, για να προκριθούν στον σημερινό μεγάλο τελικό, ενώ ο Καλοβελώνης είχε και μία μικρή συμμετοχή στα μονά του τουρνουά.

Αγωνίστηκε στον 1ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης κόντρα στον Κινέζο Γε Σονγκ Μο και έχασε με 6-2, 6-2, μένοντας από νωρίς εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης για το κυρίως ταμπλό. Για τον ίδιο ήταν η 4η παρουσία του σε τελικό ενός Challenger, μετά την Τουρκία, την Πορτογαλία και το Καζακστάν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις