fbpx

Πρωταθλητές στην Αμβέρσα οι αδερφοί Τσιτσιπά! (vids)

Πρωταθλητές στην Αμβέρσα οι αδερφοί Τσιτσιπά! (vids)

Θρίαμβος για τους Στέφανο και Πέτρο Τσιτσιπά στην Αμβέρσα! Οι Έλληνες τενίστες κέρδισαν στον τελικό των διπλών του European Open τους Άριελ Μπεχάρ (Ουρουγουάη) και Άνταμ Πάβλασεκ (Πολωνία) με 6-7(5), 6-4, 10-8, και αναδείχθηκαν πρωταθλητές της indoor διοργάνωσης.

Πραγματοποιώντας μία ακόμα ανατροπή, οι αδερφοί Τσιτσιπά έφτασαν στον πρώτο κοινό ATP τίτλο τους, αγωνιζόμενοι μάλιστα στον πρώτο τους τελικό ως δίδυμο. Ο Στέφανος είχε βρεθεί άλλες 2 φορές στο παρελθόν σε ματς τίτλου στα διπλά, ενώ ο Πέτρος έπαιξε για πρώτη φορά σε ATP τελικό.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε φτάσει στον τελικό των διπλών στο Μαϊάμι το 2019 με παρτενέρ του τον Γουέσλεϊ Κούλχοφ, ενώ και το 2022 είχε φτάσει ως τον τελικό στο Ακαπούλκο δίπλα στον Φελιθιάνο Λόπεζ, με τον οποίο και πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου.

Με τη σημερινή επικράτησή τους, αμφότεροι εξασφάλισαν άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών. Ο Στέφανος εξασφάλισε άνοδο 31 θέσεων και θα βρεθεί στο No. 115, ενώ ο κορυφαίος Έλληνας διπλίστας θα ανέβει για πρώτη φορά στο Top-100, αφήνοντας πίσω του 29 θέσεις (No. 81).

Παράλληλα, στόχος τον «TsitsiBros» είναι και η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Αν συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις τότε δε θα αργήσει η εξασφάλιση του εισιτηρίου για την Πόλη του Φωτός, και σίγουρα στην Αμβέρσα έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση.

Το ματς:

Αναφορικά με την εξέλιξη του παιχνιδιού, το πρώτο σετ του τελικού ήταν ιδιαιτέρως κλειστό. Οι δύο πλευρές ξεκίνησαν με άψογες υπερασπίσεις των σερβίς τους (1-1), ακολούθησαν 2 εκατέρωθεν break για να παραμείνει το ισόπαλο σκορ (2-2), ενώ μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους δεν υπήρξε νέα “παραβίαση”, με τους Έλληνες τενίστες να χάνουν διπλό BP στο 10ο game (6-6).

Στο tie-break, αν και οι αδερφοί Τσιτσιπά προηγήθηκαν με mini-break (3-1), οι Μπεχάρ και Πάβλασεκ το έσβησαν και ισοφάρισαν (3-3). Μέχρι τον 10ο πόντο καμία από τις δύο πλευρές δε ξεχώριζε (5-5), για να πετύχουν 2 σερί πόντους οι φιναλίστ της indoor διοργάνωσης και να πάρουν προβάδισμα νίκης (7-6(5).

Στην επανάληψη, το ελληνικό δίδυμο ξεκίνησε απίστευτα τις προσπάθειές του για ισοφάριση κάνοντας σερί με 3/3 κερδισμένα games, χαρίζοντας στο ενδιάμεσο μόλις 2 πόντους (3-0). Δίχως να υπάρξει νέα ευκαιρία για break σε κάποιο από τα 2 ζευγάρια στην εξέλιξη του δεύτερου σετ, Στέφανος και Πέτρος ισοφάρισαν και έστειλαν στο ματς στο super tie-break, για να κριθεί εκεί ο τελικός νικητής (6-4).

Μετά από μία ολιγόλεπτη “μάχη” στο κεντρικό κορτ των εγκαταστάσεων της βελγικής πόλης, οι «TsitsiBros» κατάφεραν να επικρατήσουν και να ολοκληρώσουν τη μεγάλη ανατροπή, αξιοποιώντας στο έπακρο το ένα και μοναδικό championship point τους, με smash του Πέτρου στο φιλέ. Με τη λήξη του αγώνα, άπαντες στο στάδιο χειροκρότησαν το ελληνικό δίδυμο για την επιτυχία τους (10-8).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις