fbpx

Βιέννη: Πρεμιέρα με νίκη για τον Τσιτσιπά (vids)

Βιέννη: Πρεμιέρα με νίκη για τον Τσιτσιπά (vids)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στη Βιέννη ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας επικράτησε με 7-6(5), 6-4 του Ντόμινικ Τιμ, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του Erste Bank Open, και προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο της ATP 500 διοργάνωσης.

Μετά από σχεδόν 2 ώρες “μάχης” στο κεντρικό κορτ των εγκαταστάσεων, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του “γηπεδούχου” Τιμ στο πρώτο μέρος, να απλοποιήσει την κατάσταση στην επανάληψη, και να νικήσει στην πρεμιέρα του στο indoor τουρνουά, δίνοντας συνέχεια στο ταξίδι του.

Αυτή είναι η 4η διαδοχική φορά που ξεκινά με νίκη στην Αυστρία ο Τσιτσιπάς, έχοντας φτάσει τρεις φορές ως τη φάση των “16”, και φέτος ευελπιστεί να κάνει μεγαλύτερη πορεία. Παράλληλα, κερδίζει για 3η σερί φορά φέτος τον 30χρονο Αυστριακό, μετά τις δυνατές αναμετρήσεις σε Μαδρίτη και Λονδίνο.

Συνολικά είναι η 6η επικράτηση του Στέφανου κόντρα στον Τιμ, σε 11 on court συναντήσεις τους, και τα παιχνίδια τους πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Σήμερα ο No. 99 του κόσμου είχε και τους συμπατριώτες του στο πλευρό του, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του αντιπάλου του.

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης, πως με τη νίκη αυτή ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας συνεχίζει κανονικά το δρόμο του για το Τορίνο. Μένει σταθερός στο No. 6 του ATP Race, και αν συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις, αλλά και τις μεγάλες πορείες, σύντομα θα εξασφαλίσει την πρόκριση για τα ATP Finals.

Στον επόμενο γύρο ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον 23χρονο Τσέχο, αλλά και No. 74 της παγκόσμιας κατάταξης, Τόμας Μάχατς, που νωρίτερα επιβλήθηκε του Αυστραλού Αλεκσάνταρ Βούκιτς με 6-3, 6-1. Θα είναι η πρώτη τους συνάντηση στο Tour, με ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά να διακυβεύεται.




Το ματς:

Σχετικά με τον αγώνα, ο Στέφανος ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του με 31 winners και 10 άσους, έσωσε κάθε BP του Τιμ (3/3) και εκμεταλλεύτηκε μόλις 1/4 από τις δικές του ευκαιρίες για break. Μέτρησε 27 αβίαστα λάθη και μόλις ένα διπλό σφάλμα, και έφερε στο παιχνίδι στα μέτρα του.

Από την άλλη ο Αυστριακός, που ως το φινάλε του πρώτου μέρους ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και διεκδικούσε επί ίσοις όροις το ματς, σημείωσε 25 winners και μόλις τρεις άσους, ενώ είχε και λιγότερα λάθη από τον Τσιτσιπά (7 αβίαστα και κανένα διπλό σφάλμα).

Στο πρώτο σετ κανένας από τους δύο πρωταγωνιστές του κεντρικού κορτ δε βρέθηκε σε θέση να απειλήσει το σερβίς του άλλου, και έτσι οδηγήθηκαν στο tie-break, ώστε να λύσουν εκεί τις διαφορές τους (6-6). Εκεί ο Στέφανος βρήκε κρίσιμο mini-break στον 11ο πόντο, και έκανε το 1-0 από το σερβίς του (7-6(5).




Στο δεύτερο σετ, ο Τιμ ξεκίνησε με love service game (1-0), και στη συνέχεια έφτασε πολύ κοντά στο break, χάνοντας 3(!) BP από αβαντάζ. Μετά από ένα game διάρκειας 14 λεπτών και 36 δευτερολέπτων, ο Στέφανος πήρε ένα μεγάλο hold, και έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσα (1-1).

Το game αυτό έδωσε αυτοπεποίθηση στον No. 4 του ταμπλό, που άμεσα βρήκε BP και το εκμεταλλεύτηκε (2-1), ενώ δε χάρισε τίποτα από το δικό του σερβίς για να αυξήσει τη διαφορά του από τον Τιμ (3-1).

Λίγο έλειψε στο 5ο game να βρει και δεύτερο break ο Έλληνας τενίστας, που έχασε αρχικά διπλό BP (15-40), αλλά και ευκαιρία από δικό του αβαντάζ. Ο Τιμ υπερασπίστηκε το σερβίς του (3-2), αλλά δεν είχε νέα ευκαιρία στη συνέχεια ώστε να απειλήσει τον Τσιτσιπά, που με σωστή διαχείριση επικράτησε (6-4).




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις