fbpx

Βιέννη: Για πρώτη φορά στην 8άδα ο “αλύγιστος” Τσιτσιπάς (vids)

Βιέννη: Για πρώτη φορά στην 8άδα ο “αλύγιστος” Τσιτσιπάς (vids)

Μεγάλη νίκη για τον Στέφανο Τσιτσιπά απέναντι στον Τόμας Μάχατς με 6-3, 4-6, 7-5, έπειτα από μία ώρα και 57 λεπτά αγώνα στο κεντρικό κορτ της Βιέννης. Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας άντεξε στην πίεση του αντιπάλου του και για πρώτη φορά προκρίνεται στα προημιτελικά του Erste Bank Open.

Ο No. 4 του ταμπλό έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι με την εύκολη κατάκτηση του πρώτου σετ, όμως στην επανάληψη ο 23χρονος Τσέχος έκανε τη δική του αντεπίθεση και δίκαια ισοφάρισε. Στο decider ο Στέφανος βρέθηκε με break πίσω, αλλά απάντησε με 2 δικά του και τελικώς επικράτησε.

Μετά από τρεις διαδοχικούς αποκλεισμούς από τη φάση των “16” της ATP 500 indoor διοργάνωσης, ο Τσιτσιπάς πανηγυρίζει την παρθενική του συμμετοχή στην 8άδα, μένοντας ζωντανός στη διεκδίκηση του τίτλου, ενώ ενισχύει και τις προσπάθειές του για την πρόκριση στα Nitto ATP Finals του Τορίνο.

Έχοντας κάνει το 2/2 μέχρι τώρα, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και βρίσκεται ένα βήμα πριν τα ημιτελικά. Επόμενος αντίπαλός του θα είναι ο 25χρονος Κροάτης, αλλά και No. 77 του κόσμου, Μπόρνα Γκόι, που απέκλεισε νωρίτερα τον Τόμι Πολ με 6-3, 6-4.

Το ματς:




Αναφορικά με τον εξέλιξη του αγώνα, ο Στέφανος ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του με 29 winners και 10 άσους, ενώ υπέπεσε σε μόλις 9 αβίαστα λάθη και δεν είχε κανένα διπλό σφάλμα. Έσωσε μόλις μία από τις τρεις προσπάθειες του Τσέχου για break, και ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε 6/9 στιγμές του.

Ο Μάχατς είχε 30 winners και 5 άσους, έκανε 16 αβίαστα και 2 διπλά λάθη, πήρε αρκετά από το πρώτο σερβίς του (71% κερδισμένοι πόντοι, 36/51), αλλά εμφανώς λιγότερα από το δεύτερο (59%, 20/34). Πίεσε στο δεύτερο σετ και μέχρι τα μισά του τρίτου για την ανατροπή, όμως “ξέμεινε” από δυνάμεις.




Στο πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 3-0 έπειτα από δικό του σερί, ενώ στο ενδιάμεσο έκανε και το πρώτο break. Κράτησε τον έλεγχο μέχρι το φινάλε του και δίχως κινδύνους πήρε προβάδισμα νίκης (6-3), όμως στο δεύτερο υστέρησε στο τέλος και με break ο Τσέχος έφερε το ματς στα ίσα (6-4).

Ο Μάχατς διατήρησε το μομέντουμ στην έναρξη του τρίτου μέρους, και με δεύτερο προσωπικό break πήρε ασφαλή διαφορά (4-1), αλλά ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να απεγκλωβιστεί από τη δύσκολη θέση και να το σβήσει άμεσα, επαναφέροντας τις ισορροπίες (4-4).

Παρέμεινε η ισοπαλία ως το 10ο game (5-5), με νέο break ο Τσιτσιπάς κατάφερε να έρθει σε θέση βολής για τη νίκη (έπειτα από 4(!) BP που είχε στη διάθεσή του), και με επιτυχημένο service game πήρε τη νίκη και προκρίθηκε στα προημιτελικά της αυστριακής διοργάνωσης (7-5).







Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις