fbpx

Βιέννη: Πέρασε τον Γκόγιο και έκλεισε “ραντεβού” με Μεντβέντεφ ο Τσιτσιπάς (vids)

Βιέννη: Πέρασε τον Γκόγιο και έκλεισε “ραντεβού” με Μεντβέντεφ ο Τσιτσιπάς (vids)

Μεγάλη και δύσκολη νίκη για τον Στέφανο Τσιτσιπά απέναντι στον Μπόρνα Γκόγιο με 7-6(4), 7-5, μετά από μία ώρα και 49 λεπτά αγώνα στο κεντρικό κορτ της Βιέννης. Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας άντεξε στη “μονομαχία” των δύο σετ και προκρίθηκε για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Erste Bank Open.

Στην παρθενική του συμμετοχή στα προημιτελικά του ATP 500 indoor τουρνουά της Αυστρίας ο Στέφανος δεν απογοήτευσε, και με ψύχραιμο-αποτελεσματικό παιχνίδι έκαμψε την αντίσταση του συνομήλικού του Κροάτη, που του έβαλε δύσκολα και στα δύο μέρη της αναμέτρησης.

Με τη νίκη αυτή, ο No. 4 του ταμπλό διεύρυνε το σερί νικών του (3/3), παρέμεινε ζωντανός για τον τίτλο, και παράλληλα έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την πρόκριση στα Nitto ATP Finals του Τορίνο (12-19/11), όντας πλέον το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του 6ου εισιτηρίου.

Διατηρώντας απόσταση ασφαλείας από τους Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Χόλγκερ Ρούνε, αλλά και μεγαλύτερη από τον Τέιλορ Φριτς, ο Τσιτσιπάς είναι στο No. 6 του ATP Race και όλα δείχνουν πως δε θα αργήσει η εξασφάλιση του εισιτηρίου για το μεγάλο αθλητικό event στη γειτονική μας χώρα.

Στην 4άδα της αυστριακής διοργάνωσης θα συναντήσει έναν γνωστό και μη εξαιρετέο αντίπαλό του. Τον κάτοχο του τίτλου και κορυφαίο του ταμπλό, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, που επιβλήθηκε νωρίτερα του συμπατριώτη του, Κάρεν Χατσάνοφ, με 6-3, 3-6, 6-3, έπειτα από “μάχη” 2 ωρών και 15 λεπτών.

Θα είναι η 13η συνάντησή τους στο ATP Tour, με την προϊστορία να δίνει φαβορί τον 27χρονο Ρώσο (8-4 σε νίκες υπέρ του). Πρώτη και τελευταία τους συνάντηση για φέτος ήταν σε έναν άλλον ημιτελικό, στο 1000άρι της Ρώμης, με τον No. 3 του κόσμου να επικρατεί με 7-5, 7-5, σε ένα βροχερό ματς που διήρκησε (μαζί με τις διακοπές) περίπου 7 ώρες.

Ο αγώνας τους αύριο θα ξεκινήσει στις 15:00 (ώρα Ελλάδος), θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 6HD, και θα είναι ο πρώτος από τους δύο ημιτελικούς του προγράμματος. Για τον Στέφανο θα είναι ο 6ος φετινός ημιτελικός, αλλά και ο 2ος διαδοχικός μετά την Αμβέρσα, όπου και πανηγύρισε τον τίτλο στα διπλά.




Το ματς:

Αναφορικά με την εξέλιξη του αγώνα, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας σημείωσε 28 winners και 12 άσους, ενώ είχε 16 αβίαστα αλλά και ένα διπλό σφάλμα. Είχε 78% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο σερβίς (40/51), 55% από το δεύτερο (18/23), και εκμεταλλεύτηκε τις μισές ευκαιρίες του για break (2/4).

Από την άλλη ο Κροάτης μέτρησε 31 winners και 14 άσους, αλλά υπέπεσε σε 30 αβίαστα και 3 διπλά λάθη. Κινήθηκε λίγο χαμηλότερα σε ποσοστό επιτυχίας, τόσο από το πρώτο, όσο και από το δεύτερο σερβίς σε σχέση με τον Τσιτσιπά, ενώ εκμεταλλεύτηκε μόλις μία από τις 6 προσπάθειες για δικό του break.

Στο πρώτο σετ, ο Στέφανος διατηρούσε το ισχνό του προβάδισμα ως το 5ο game, μιας και σέρβιρε εξ’ αρχής πρώτος (3-2), και στο αμέσως επόμενο πέτυχε break μεγαλώνοντας για πρώτη φορά τη διαφορά (4-2).

Το πήρε άμεσα πίσω ο Μπόγιο (4-3), κράτησε τις ισορροπίες στο ακέραιο ως το τέλος και οδηγήθηκαν στο tie-break (6-6). Μετά από 8μιση λεπτά περίπου ο Έλληνας τενίστας έκανε το πρώτο βήμα για τη νίκη, επικρατώντας με επιμέρους σκορ 7-4 (7-6(4).




Στο δεύτερο και τελευταίο σετ, μέχρι το 10ο game τα λάθη ήταν ελάχιστα και για τους δύο από το σερβίς, και όλα έδειχναν για δεύτερο tie-break (5-5). Αυτό όμως δε συνέβη, καθώς ο Τσιτσιπάς βρέθηκε σε διπλό BP και δεν άφησε την ευκαιρία να φύγει, απέχοντας ένα βήμα μακριά από τη νίκη (6-5).

Στον επίλογο του ματς, ο Στέφανος επέστρεψε από το 0-40 (τριπλό BP του Κροάτη), και με το δεύτερο MP του κατάφερε να κλείσει εκεί το ματς, σφίγγοντας τις γροθιές του για τη νέα μεγάλη νίκη, που τον φέρνει στην 4άδα της Βιέννης, και απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο για να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό (7-5).




Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις