fbpx

Βιέννη: Πάλεψε ο Τσιτσιπάς, αλλά έμεινε εκτός τελικού (vids)

Βιέννη: Πάλεψε ο Τσιτσιπάς, αλλά έμεινε εκτός τελικού (vids)

Έδωσε μεγάλη “μάχη” ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο κεντρικό κορτ της Βιέννης, αλλά δεν τα κατάφερε και έμεινε εκτός τελικού. Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με 6-4, 7-6(6) από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, στο πλαίσιο του πρώτου ημιτελικού του Erste Bank Open, και αποχαιρέτισε την Αυστρία.

Μετά από ματς μίας ώρας και 44 λεπτών, ο κάτοχος του τίτλου, και κορυφαίος του ταμπλό, κατάφερε να φέρει στα μέτρα του το παιχνίδι, και με υπομονή να πάρει αυτό που θέλει, όντας ένα βήμα πλέον πριν το πρώτο του back to back σε ATP διοργάνωση, αλλά και τον 6ο φετινό του τίτλο.

Αμφότεροι προσέφεραν πλούσιο θέαμα σε όσους παρακολούθησαν την αναμέτρησή τους, παίζοντας μεγάλα ράλι, αλλά και βγάζοντας εντυπωσιακές φάσεις, που ξεσήκωσαν το κοινό ουκ ολίγες φορές. Ο Στέφανος, μάλιστα, πέτυχε και τον winner της εβδομάδας, αφήνοντας “άφωνο” τον 27χρονο Ρώσο.

Με τη νίκη αυτή, ο Μεντβέντεφ βελτιώνει κι’ άλλο το h2h του με τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα (9-4 στα μεταξύ τους), ενώ τον κερδίζει και για πρώτη φορά σε indoor διοργάνωση. Ο Τσιτσιπάς τον είχε κερδίσει 2 φορές στο πλαίσιο των ATP Finals, αλλά σήμερα ο Ρώσος ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος.

Φτάνει τις 64 νίκες του στο Tour για φέτος, ξεπερνώντας τον Κάρλος Αλκαράθ (63), και πλέον έχει τις περισσότερες από κάθε άλλον για την ώρα. Είναι εδραιωμένος στο No. 3 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει εξασφαλίσει από καιρό τη θέση του στο Τορίνο, και βρίσκεται σε πολύ καλό (αγωνιστικό) φεγγάρι.

Στον τελικό θα συναντήσει έναν εκ των Γιανίκ Σίνερ και Αντρέι Ρούμπλεφ, που είναι και το ζευγάρι του δεύτερου χρονικά ημιτελικού. Θα είναι η 36η παρουσία του σε ματς τίτλου, έχοντας ρεκόρ 20-15, και θα επιδιώξει το “black jack”, για να ταξιδέψει με το μομέντουμ δικό του στην Πόλη του Φωτός.

Όσον αφορά τον Στέφανο, μετρά back to back παρουσίες σε ημιτελικούς στην indoor season του, είναι σε καλή κατάσταση το παιχνίδι του, και αν συνεχίσει έτσι δε θα αργήσει η εξασφάλιση της πρόκρισης στα τελικά της ATP. Είναι στο No. 6 του Race και στο Παρίσι θα “τσεκάρει” το εισιτήριο.

Παράλληλα, μέσα από την πορεία του στην αυστριακή διοργάνωση, διεκδικεί και την άνοδο μίας θέσης στα ATP Rankings, αν ο Χόλγκερ Ρούνε δεν κατακτήσει τον αντίστοιχο τίτλο στη Βασιλεία. Έχει 155 βαθμούς περισσότερους, και ευελπιστεί σε “γκέλα” του Δανού για να τον προσπεράσει.




Το ματς:

Σχετικά με την έκβαση του αγώνα, ο Ρώσος πρωταθλητής διαχειρίστηκε ψύχραιμα και με υπομονή το πρώτο σετ, με μελανό σημείο το 4ο game του αγώνα, όταν και γλίτωσε από 3 BP του Στέφανου (2-1). Κατάφερε να μείνει μέσα στο παιχνίδι, να σπάσει το σερβίς του Έλληνα τενίστα στο 7ο game (4-3), και δίχως κινδύνους να πάρει προβάδισμα νίκης (6-4).

Στο δεύτερο σετ, και πάλι ο Μεντβέντεφ ήταν αυτός που πίεσε περισσότερο, ανοίγοντας το γήπεδο για να τρέξει περισσότερο τον Τσιτσιπά. Στο 6ο game έχασε διπλό BP (15-40), στο 10ο game επίσης άλλο ένα (30-40), αλλά ο Στέφανος άντεξε σερβίροντας καλά, και έστειλε το ματς στο tie-break (6-6).




Μετά από μία ολιγόλεπτη “μονομαχία”, ο υπερασπιστής του τίτλου πήρε πάλι τα ηνία κάνοντας πρώτος mini-break (5-3), αλλά με δικό διπλό λάθος έδωσε την ευκαιρία στον No. 4 του ταμπλό να το σβήσει και να παραμείνει ζωντανός στον αγώνα (5-5).

Με νέο mini-break στον 13ο πόντο ήρθε και πάλι σε θέση ισχύος (7-6), για να σερβίρει για τη νίκη στη συνέχεια, κλείνοντας το ματς στα δύο σετ (7-6(6). Ήταν ένα πολύ δυνατό και υψηλού επιπέδου παιχνίδι, και οι δύο τους μπορεί και να ξανασυναντηθούν στα ημιτελικά των ATP Finals.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις