fbpx

ATP Rankings: Κέρδισε μία θέση ο Τσιτσιπάς μετά τον αποκλεισμό του Ρούνε (pic)

ATP Rankings: Κέρδισε μία θέση ο Τσιτσιπάς μετά τον αποκλεισμό του Ρούνε (pic)

Κέρδος μίας θέσης στα ανανεωμένα ATP Rankings της Δευτέρας (30/10) θα έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά από την πορεία του στο Erste Bank Open. Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας πήρε 135 βαθμούς από τις προσπάθειές του στη Βιέννη, και θα ανέβει στο No. 6 προσπερνώντας τον Χόλγκερ Ρούνε.

Μετά από τις νίκες σε βάρος των Ντόμινιμ Τιμ, Τόμας Μάχατας και Μπόρνα Γκόγιο, αλλά και τη ολοκλήρωση των προσπαθειών του στον ημιτελικό της ATP 500 indoor διοργάνωσης στην αυστριακή πρωτεύουσα, ο Στέφανος δεν άργησε να “σκαρφαλώσει” εκ νέου στην παγκόσμια κατάταξη.

Σ’ αυτό βοήθησε και ο αποκλεισμός του 20χρονου Δανού, στο πλαίσιο της 4άδας του Swiss Indoors στη Βασιλεία, μιας και δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τους βαθμούς ως περσινός φιναλίστ, και έτσι θα του αφαιρεθούν 120. Η νέα του συγκομιδή θα είναι 4.280 βαθμοί, ενώ του Τσιτσιπά θα είναι 4.435.

Την ερχόμενη εβδομάδα (30/10-5/11) οδεύουμε στο τελευταίο 1000άρι της σεζόν, το Rolex Paris Masters, και εκεί θα γίνει μεγάλη “μάχη”, κυρίως για τα εναπομείναντα εισιτήρια για τα ATP Finals του Τορίνο (12-19/11). Έχουν ήδη προκριθεί οι Τζόκοβιτς, Αλκαράθ, Μεντβέντεφ, Σίνερ και Ρούμπλεφ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του 6ου εισιτηρίου, απέχοντας ελάχιστα από το «cut», ενώ ακριβώς από πίσω του είναι οι Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Χόλγκερ Ρούνε, που απειλούνται από τους Τέιλορ Φριτς και Χούμπερτ Χούρκατς.

Εκτός από το κίνητρο των τελικών της ATP, ο Δανός οφείλει να κάνει μία μεγάλη πορεία γιατί πέρσι κατέκτησε τον τίτλο την Πόλη του Φωτός. Μία ενδεχόμενη “γκέλα” από νωρίς, ίσως τον βάλει σε μπελάδες βαθμολογικά, μιας και θα χάσει πολλούς βαθμούς και θα βρεθεί στην ουρά του Top-10.

Την ίδια ώρα και ο Τσιτσιπάς οφείλει να παίξει καλά στη γαλλική πρωτεύουσα, μιας και εκτός από την πρόκριση για τα Finals, έχει να υπερασπιστεί αρκετούς βαθμούς από την περσινή του πορεία. Το 2022 έφτασε ως τα ημιτελικά, και θέλει τουλάχιστον κάτι ανάλογο για να μη χάσει τα κεκτημένα του.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις