fbpx

Βιέννη: Για τη ρεβάνς ο Μεντβέντεφ, για τον 4ο φετινό του τίτλο ο Σίνερ

Βιέννη: Για τη ρεβάνς ο Μεντβέντεφ, για τον 4ο φετινό του τίτλο ο Σίνερ

Έτοιμοι για τον μεγάλο τελικό της Βιέννης είναι οι Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Γιανίκ Σίνερ, που θα αναμετρηθούν για τον τίτλο του Erste Bank Open. Σε μία επανάληψη του τελικού στο Πεκίνο, ο Ρώσος κάτοχος του τίτλου θα ψάξει τη ρεβάνς, ενώ ο Ιταλός τη δεύτερη σερί επικράτησή του.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί, φυσικά, στο κεντρικό κορτ των αυστριακών εγκαταστάσεων, και είναι προγραμματισμένο να αρχίσει στις 15:00 μετά το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος). Θα μεταδοθεί ζωντανά από το COSMOTE SPORTS 6HD, όπως όλα τα παιχνίδια της ATP 500 indoor διοργάνωσης.

Για τον κορυφαίο του ταμπλό θα είναι ο 36ος τελικός της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 21ο του τίτλο στην ATP. Φέτος έχει ήδη παίξει σε 8 τελικούς, και από αυτούς έχει κερδίσει τους 5. Είναι μία άκρως επιτυχημένη χρονιά για τον 27χρονο Ρώσο, που δικαιωματικά βρίσκεται στο No. 3 του κόσμου.

Για να φτάσει ως εδώ ο Μεντβέντεφ δεν είχε καθόλου εύκολο έργο. Αρχικά επικράτησε του φιναλίστ της Αμβέρσας, Άρθουρ Φις με 6-4, 6-2, μετά κέρδισε με ανατροπή στα σετ τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (2-6, 6-2, 6-4), ενώ στην 8άδα κέρδισε τον συμπατριώτη του, Κάρεν Χατσάνοφ, με 6-3, 3-6, 6-3.

Τελευταίο βήμα του υπερασπιστή του τίτλου στη Βιέννη ήταν η χθεσινή νίκη εις βάρους του Στέφανου Τσιτσιπά με 6-4, 7-6(6), σε ένα ματς “ντέρμπι”, που ήταν ιδιαιτέρως κλειστό και με ελάχιστα λάθη. Δίκαια βρίσκεται στον τελικό ο Ρώσος και έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, με βάση απόδοσης στο κορτ.

Από την άλλη ο Σίνερ, που βρίσκεται σε ανοδική πορεία τους τελευταίους μήνες στο Tour, θα παίξει στον 13ο τελικό της καριέρας του, διεκδικώντας το «10 το καλό». Έχει ήδη παίξει 5 φετινούς τελικούς, με απολογισμό τρεις νίκες και 2 ήττες, και η αγωνιστική εικόνα του δικαιολογεί την παρουσία του σε έναν ακόμα.

Είναι στο No. 4 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει εξασφαλισμένη θέση στα Nitto ATP Finals του Τορίνο (12-19/11) εδώ και αρκετές εβδομάδες, και έχει αποδείξει πως μπορεί να βάλει δύσκολα σε κάθε αντίπαλο, με το γρήγορο στυλ παιχνιδιού του, αλλά και τα βαθιά του χτυπήματα.

Για να φτάσει ως τον τελικό κέρδισε πρώτα τον Μπεν Σέλτον με 7-6(2), 7-5, μετέπειτα ξεπέρασε το εμπόδιο του Λορένζο Σονέγκο με 6-2, 6-4, στην 8άδα επιβλήθηκε του Φράνσις Τιάφο με 6-3, 6-4, και για να περάσει στον τελικό νίκησε τον φορμαρισμένο Αντρέι Ρούμπλεφ με 7-5, 7-6(5).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις