fbpx

ATP Race: Τι χρειάζεται ο Τσιτσιπάς στο Παρίσι για να προκριθεί στα Finals (pic)

ATP Race: Τι χρειάζεται ο Τσιτσιπάς στο Παρίσι για να προκριθεί στα Finals (pic)

Την πόρτα των Nitto ATP Finals “χτυπάει” ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του έκτου εισιτηρίου για το Τορίνο. Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας είναι στο No. 6 του ATP Race, και στο τελευταίο 1000άρι της σεζόν στο Παρίσι θα εξασφαλίσει την παρουσία του στα τελικά.

Προερχόμενος από δύο καλές πορείες στα πρώτα indoor τουρνουά σε Αμβέρσα και Βιέννη, μιας και έφτασε σε back to back συμμετοχές σε ημιτελικά, ο Στέφανος είναι πολύ κοντά στο να “κλειδώσει” τη θέση του στο μεγάλο αθλητικό event της γειτονικής μας χώρας, και να ολοκληρώσει ιδανικά τη σεζόν.

Για να το πετύχει όμως αυτό, ο στόχος είναι ένας για την ώρα και δεν είναι εύκολος. Να φτάσει για τρίτη διαδοχική διοργάνωση στην 4άδα, ώστε να μαζέψει τους απαραίτητους βαθμούς και να πιάσει το Qualification Cut. Το «cut» είναι στους 4.065 βαθμούς, και ο Τσιτσιπάς βρίσκεται στους 3.885.

Το σενάριο αυτό διευκολύνει αρκετά τα πράγματα για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, καθώς θα εξασφαλίσει από αυτή την εβδομάδα την πρόκριση στα Finals, και δε θα χρειαστεί να κοιτάξει “πίσω του”. Από το No. 7 ως το No. 16 είναι όλα ανοιχτά, μιας και οι αποστάσεις είναι πολύ μικρές.

Ωστόσο, υπάρχει και η πιθανότητα να προκριθεί ο Στέφανος στα τελικά της ATP ακόμα και αν δεν κάνει την προ απαιτούμενη πορεία στο Masters της γαλλικής πρωτεύουσας. Και αυτό γιατί κάθε βδομάδα το «cut» πέφτει, και ενδέχεται να του φτάσουν ακόμα και οι βαθμοί που συγκεντρώνει τώρα.

Διατηρεί απόσταση 380 βαθμών από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (No. 7), 595 βαθμούς από τον Χόλγκερ Ρούνε (No. 8), 815 από τον Χούμπερτ Χούρκατς (No. 9) και 825 από τον Τέιλορ Φριτς (No. 10).

Για να τον προσπεράσουν, ακόμα και αν ο Τσιτσιπάς αποκλειστεί πρόωρα, θα πρέπει ο πρώτος να φτάσει ως τον τελικό, και ένας εκ των τριών υπολοίπων να κατακτήσει τον τίτλο του Rolex Paris Masters.

Κάθε ένα από αυτά τα σενάρια είναι πολύ δύσκολα, οπότε δεν υπάρχει ιδιαίτερο άγχος στις τάξεις του Έλληνα πρωταθλητή για την είσοδό του στα Finals. Επί της ουσίας θέλει να μείνει ψηλότερα από τουλάχιστον τρεις διώκτες του, και θα είναι ξανά, για 5η σερί φορά, πιστός στο ραντεβού του.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις