fbpx

WTA Finals: Τρίτη ήττα και τέλος η σεζόν για τη Σάκκαρη (vid)

WTA Finals: Τρίτη ήττα και τέλος η σεζόν για τη Σάκκαρη (vid)

Με την τρίτη διαδοχική της ήττα στο Κανκούν ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν της η Μαρία Σάκκαρη, στο αδιάφορο βαθμολογικό παιχνίδι κόντρα στην Τζέσικα Πεγκούλα. Η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια έχασε με 6-3, 6-2 από την πρωτοπόρο του «Bacalar» Group, και αποχαιρέτησε τα WTA Finals.

Σ’ ένα ματς που σημαδεύτηκε από τον δυνατό αέρα, ενώ και ο καιρός ήταν γενικά άστατος όλη μέρα στην περιοχή με έντονες βροχοπτώσεις, η 29χρονη Αμερικανίδα ήταν συνεπής και αποτελεσματική στο παιχνίδι της, και επισφράγισε τις καλές εμφανίσεις της με την τρίτη σερί νίκη της σε όμιλο “φωτιά”.

Δεν έχασε σετ ούτε σήμερα, και σίγουρα θεωρείται ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, στην παρθενική της παρουσία στη διοργάνωση. Τερματίζει στην πρώτη θέση του ομίλου, και πλέον θα περιμένει τις εξελίξεις από το «Chetumal» Group, για να μάθει την επόμενη αντίπαλή της.

Με το δικό της 3/3 περιορίζει μία εκ των Αρίνα Σαμπαλένκα και Έλενα Ριμπάκινα στη δεύτερη θέση του ομίλου, οι οποίες σε λίγη ώρα θα “μονομαχήσουν” στο Estadio Paradisus για μία θέση στην 4άδα. Αμφότερες έχασαν από Πεγκούλα και κέρδισαν την Μαρία, και στόχος τους είναι μόνο η νίκη.

Στο άλλο γκρουπ, η Ίγκα Σφιόντεκ δείχνει να ελέγχει την πρώτη θέση, μετρώντας δύο νίκες σε ισάριθμα ματς, ωστόσο δεν την έχει “κλειδώσει” ακόμα. Από μία νίκη έχουν Ονς Ζαμπέρ και Κόκο Γκοφ, ενώ και η Μαρκέτα Βοντρούσοβα είναι στο κόλπο της πρόκρισης, παρότι δεν έχει κερδίσει ακόμα.

Όσον αφορά τώρα την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, οι αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο WTA Tour για φέτος ολοκληρώνονται εδώ. Αποχαιρετά το Μεξικό με τρεις ήττες, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως για τρίτη σερί χρονιά ήταν παρούσα στο μεγάλο αθλητικό event, και μάλιστα ως πρώτη alternate.

Τερμάτισε στο No. 9 στο Race και κέρδισε τη θέση της στα τελικά έπειτα από τον απόσυρση της Καρολίνα Μούχοβα, υπερασπίστηκε τους βαθμούς της συμμετοχής της, ενώ τερμάτισε και στην ίδια θέση στην παγκόσμια κατάταξη, διατηρώντας ακμαία τη θέση της στο Top-10 για μία ακόμα χρονιά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις