fbpx

WTA Finals: Στον τελικό του Κανκούν η Σφιόντεκ (vid)

WTA Finals: Στον τελικό του Κανκούν η Σφιόντεκ (vid)

Μεγάλη νικήτρια της “διπλής” ημιτελικής μάχης των WTA Finals η Ίγκα Σφιόντεκ, που επικράτησε της Αρίνα Σαμπαλένκα με 6-3, 6-2. Η 22χρονη Πολωνή κατάφερε να αποκλείσει την κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης, να μείνει στο κυνήγι του τίτλου στο Κανκούν, αλλά και για το Year-end No. 1.

Σ’ ένα ματς που διήρκησε δύο μέρες λόγω της διακοπής τα ξημερώματα της Κυριακής (5/11) από την κακοκαιρία, η Σφιόντεκ εμφανίστηκε καλύτερη από την 25χρονη Λευκορωσίδα και την απέκλεισε δίκαια, για να προκριθεί πρώτη φορά στον τελικό της διοργάνωσης, μιας και πέρσι ήτα ημιφιναλίστ.

Αυτή ήταν η 6η νίκη της Πολωνής σε βάρος της Σαμπαλένκα στο Tour (6-3), και για να θριαμβεύσει στο Μεξικό θα πρέπει να υπερβεί το εμπόδιο της φορμαρισμένης 29χρονης Αμερικανίδας, Τζέσικα Πεγκούλα, που μετράει το απόλυτο ως τώρα και βρίσκεται και εκείνη για πρώτη φορά στον τελικό.

Παράλληλα, το κίνητρο για την Σφιόντεκ είναι διπλό, μιας και με νίκη ναι μεν κατακτά την κούπα στο Κανκούν, αλλά επίσης προσπερνά και την Σαμπαλένκα στην παγκόσμια κατάταξη, και τερματίζει για δεύτερη σερί χρονιά στην κορυφή. Σε αντίθετη περίπτωση η Λευκορωσίδα θα μείνει στο No. 1.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις