fbpx

WTA Finals: «Βασίλισσα» στο Κανκούν η Σφιόντεκ (vid)

WTA Finals: «Βασίλισσα» στο Κανκούν η Σφιόντεκ (vid)

Εντυπωσιακή εμφάνιση και άνετη νίκη για την Ίγκα Σφιόντεκ απέναντι στην Τζέσικα Πεγκούλα με 6-1, 6-0, στο πλαίσιο του τελικού των WTA Finals. Η 22χρονη Πολωνή ήταν καταιγιστική στο Estadio Paradisus, και σε διάστημα 59 λεπτών αναδείχθηκε ως η νέα πρωταθλήτρια του Κανκούν.

Δίχως να δυσκολευτεί σε κάποιο χρονικό σημείο του αγώνα, η Σφιόντεκ έκανε το 5/5 στα τελικά της WTA και δικαιωματικά της ανήκει η κορυφή, ενώ παράλληλα “εκθρόνισε” την Αρίνα Σαμπαλένκα από το No. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, για να κατακτήσει το δεύτερο διαδοχικό Year-end No. 1.

Τόσο η Σφιόντεκ, όσο και η 29χρονη Αμερικανίδα, δεν είχαν χάσει σετ καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, όντας οι πιο φορμαρισμένες παίκτριες του Tour αυτή τη στιγμή. Όμως στον τελικό, η νέα κάτοχος της κορυφής των Rankings, απέδειξε πως στην καλή της μέρα δε φοβάται τίποτα.

Αυτός ήταν ο έκτος φετινός της τίτλους, και δεύτερος σπουδαιότερος μετά το Roland Garros, ενώ συνολικά πανηγυρίζει την 17η κούπα της σε 21 τελικούς. Από την άλλη, η Πεγκούλα μένει στους τέσσερις τίτλους μετά από 10 τελικούς, και κλείνει τη σεζόν με θετικό πρόσημο.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις