fbpx

ATP Finals: Έπιασε δουλειά στο Τορίνο ο Τσιτσιπάς (video)

ATP Finals: Έπιασε δουλειά στο Τορίνο ο Τσιτσιπάς (video)

Συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την προετοιμασία του στο Τορίνο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετρώντας αντίστροφα για την πρεμιέρα του στα φετινά Nitto ATP Finals. Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας επέστρεψε για 5η διαδοχική φορά στη διοργάνωση, και θέλει να γράψει έναν καλό επίλογο στη σεζόν.

Στο πρώτο του παιχνίδι στην ιταλική πόλη, ο No. 6 του κόσμου θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του 22χρονου Ιταλού, και ιδιαιτέρως φορμαρισμένου τον τελευταίο καιρό, Γιανίκ Σίνερ. Ο No. 4 της παγκόσμιας κατάταξης θριάμβευσε σε Πεκίνο και Βιέννη, και είναι ένα εκ των φαβορί για τα ημιτελικά.

Αμφότεροι τοποθετήθηκαν στο πρώτο παιχνίδι των τελικών της ATP, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή (12/11) στις 15:30 μετά το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος), και σίγουρα κάθε νίκη είναι πολύ σημαντική. Το ίδιο βράδυ θα πάρουν τη σκυτάλη οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Χόλγκερ Ρούνε (22:00).

Από χθες Πέμπτη (9/11) ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών προπονείται εντατικά στο κεντρικό κορτ των εγκαταστάσεων, δουλεύοντας μαζί με τον πατέρα και προπονητή του, Απόστολο Τσιτσιπά, κυρίως τις επιθετικές του τακτικές στο φιλέ, αλλά και τα ανεβάσματά του.

Ο Στέφανος ως τώρα διανύει μία εξαιρετική indoor season, έχοντας φτάσει σε τρεις διαδοχικούς ημιτελικούς (Αμβέρσα, Βιέννη και Παρίσι), ενώ κατέκτησε και τον τίτλο στα διπλά του ATP 250 τουρνουά του Βελγίου, στο πλάι του αδερφού του, και κορυφαίου Έλληνα διπλίστα, Πέτρου Τσιτσιπά.

Κατάφερε να κερδίσει μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη (ήταν στο No. 7), και να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα Finals στη γαλλική πρωτεύουσα, ευελπιστώντας πως θα προκριθεί από το Robin Round για πρώτη φορά μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειές του.

Την πρώτη φορά που το κατάφερε αυτό ήταν το 2019, στην πρώτη του συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση, όπου και κατέκτησε τον τίτλο στη συνέχεια. Ο Τσιτσιπάς τότε προκρίθηκε από τη φάση των ομίλων έχοντας 2 νίκες, στην 4άδα κέρδισε τον Ρότζερ Φέντερερ, και στον τελικό τον Ντόμινικ Τιμ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις