fbpx

ATP Finals: Πήρε το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά ο Μεντβέντεφ (video)

ATP Finals: Πήρε το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικά ο Μεντβέντεφ (video)

Το 2/2 έκανε στο Τορίνο ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ και γίνεται ο πρώτος τενίστας που εξασφαλίζει και μαθηματικά την πρόκριση στα ημιτελικά των Nitto ATP Finals. Ο 27χρονος Ρώσος επικράτησε του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 7-6 (7), 6-4 μετά από μία ώρα και 43 λεπτά αγώνα και βρίσκεται ήδη στην 4άδα.

Μπορεί να μην έχει κλειδώσει και την πρωτιά του Red Group ο No. 3 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως ο πρώτος βασικός στόχος επετεύχθη. Ως τώρα δεν έχει χάσει σετ στον όμιλο, και την Παρασκευή (17/11) θα αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ, που “καίγεται” για τη νίκη ώστε να προκριθεί στα ημιτελικά.

Το άλλο παιχνίδι θα ‘ναι ανάμεσα στους Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Αντρέι Ρούμπλεφ, με τον Ρώσο πλέον να είναι αδιάφορος βαθμολογικά στη διοργάνωση, μετρώντας ήδη δύο ήττες. Ο 26χρονος Γερμανός θα ψάξει τη νίκη, που θα τον κρατήσει στο κόλπο της πρόκρισης, έχοντας αβαντάζ απέναντι στον Ισπανό.

Σχετικά με την εξέλιξη του αγώνα, ο Μεντβέντεφ έκανε break με το “καλησπέρα” και ως το 4ο game διατηρούσε απόσταση ασφαλείας (3-1). Μέχρι το 7ο game του πρώτου σετ ο Ζβέρεφ πήρε πίσω το break και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (5-4), και ως το φινάλε αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους (6-6).

Στο tie-break ο Γερμανός ξεκίνησε καλύτερα έχοντας mini-break από τους πρώτους πόντους (4-1), όμως ο Ρώσος σταδιακά έσβηνε το προβάδισμα, ενώ αποσόβησε και δύο SP του αντιπάλου του (6-5, 7-6). Με την πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε ο Μεντβέντεφ έκλεισε το σετ και έκανε σημαντικό βήμα για τη νίκη.

Στην επανάληψη αμφότεροι ξεκίνησαν δίχως λάθη από το σερβίς τους ως το 9ο game, με τον Ρώσο να διατηρεί ένα ισχνό προβάδισμα καθώς σέρβιρε εξαρχής πρώτος (5-4). Στο αμέσως επόμενο κατάφερε να κάνει το κρίσιμο break με την πρώτη του καλή ευκαιρία, και να πάρει τη δεύτερη καθαρή νίκη του (6-4).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις