fbpx

Πέρασαν στα προημιτελικά στο 15άρι του Ηρακλείου Λάκη και Χριστοφή

Πέρασαν στα προημιτελικά στο 15άρι του Ηρακλείου Λάκη και Χριστοφή

Τη δεύτερη σερί νίκη τους, αλλά και την πρόκριση στην 8άδα πανηγύρισαν οι Μιχαέλα Λάκη και Ελένη Χριστοφή, στο ITF Pro τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου της Κρήτης. Αμφότερες έκαναν το 2/2 στο κυρίως ταμπλό των μονών και δίνουν συνέχεια στις προσπάθειές τους.

Η Χριστοφή επιβλήθηκε της 22χρονης Γερμανίδας, αλλά και προερχόμενης από τα προκριματικά, Βιβιέν Σάντμπεργκ, με 6-1, 7-5 μετά από μία ώρα και 31 λεπτά αγώνα στο χωμάτινο Court 12, και εξασφάλισε την παρουσία της στα προημιτελικά.

Λίγο νωρίτερα και η κορυφαία του ταμπλό έκλεισε θέση για την προημιτελική φάση, μιας και νίκησε την 23χρονη Γερμανίδα, Φραντζίσκα Σιεντάτ με μεγάλη ανατροπή στα σετ (4-6, 7-6(5), 6-4), σε ματς που είχε διάρκεια 2 ώρες και 57 λεπτά.

Η πρώτη θα αντιμετωπίσει την 24χρονη Ιταλίδα, Μαρία Βιτόρια Βιβιάνι, που είναι στο No. 6 του ταμπλό, διεκδικώντας την είσοδό της στην 4άδα, ενώ για τον ίδιο στόχο η Λάκη θα παίξει με την 19χρονη Λιθουανή, Πατρίτσια Πάουκστουτ.

Ελληνική εκπροσώπηση υπάρχει και στα διπλά, με την Χριστοφή να συνεχίζει και εκεί τα νικηφόρα αποτελέσματα. Έχοντας δίπλα της την προσεχώς αντίπαλη της Λάκη, κέρδισαν σήμερα τις Έμα Σλαβίκοβα (Τσεχία) και Λάουρα Σβατίκοβα (Σλοβακία) με 6-2, 6-3.

Έτσι έκαναν το 2/2 στα διπλά, και προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση της ελληνικής διοργάνωσης. Εκεί, οι Νο1 του ταμπλό θα συναντήσουν τις Κλαούντια Μπουμπελούτε (Λιθουανία) και Λίισα Βάρουλ (Εσθονία) με στόχο την πρόκριση στον τελικό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις