fbpx

Το σήκωσε στο Ηράκλειο η Λάκη!

Το σήκωσε στο Ηράκλειο η Λάκη!

Η Μιχαέλα Λάκη κέρδισε τη Λαβίνια Τανάσιε μετά από έναν συναρπαστικό τελικό με 6-2, 2-6, 7-6(5), για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach στο Ηράκλειο.

Η 18χρονη Ελληνίδα, αν και έμεινε με break πίσω στο 3ο set (4-3), κατάφερε να το “γυρίσει” σε 5-4, ενώ είχε και 6 ευκαιρίες στη διάθεσή της για να κλείσει το ματς, όμως τόσο οι τραγικές συνθήκες, όσο και οι απίστευτες άμυνες, ειδικά στο 5ο match-point της Τανάσιε δεν επέτρεψαν στην Λάκη να σφραγίσει νωρίτερα τον τίτλο. 

Ήταν ένα παιχνίδι που έγινε και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, αφού είχε πολύ δυνατό άνεμο σήμερα στο Lyttos Beach, ενώ στο 6-5 του 3ου σετ διακόπηκε και για λίγα λεπτά εξαιτίας της βροχής που δυνάμωσε.

Για την 18χρονη Ελληνίδα τενίστρια είναι ο 3ος τίτλος μέσα στη σεζόν, μετά από τους δύο στα 15άρια τουρνουά στη Σερβία τον Μάιο και Ιούνιο αντίστοιχα, αλλά και ο 4ος στην καριέρα της στα μονά σε επίπεδο ITF. 

Η Λάκη, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.496 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, κατέκτησε τον 3ο τίτλο της στη σεζόν, καθώς είχε κερδίσει δυο ακόμα 15άρια στο Kursumlijska Banja της Σερβίας. Συνολικά ήταν ο 4ος τίτλος της στα μονά σε ITF Pro διοργάνωση για τη 19χρονη Ελληνίδα.

Θυμίζουμε, ότι η Ελλάδα πήρε τίτλο και στο διπλό, όπου πρωταθλήτριες αναδείχθηκαν η Έλενα Χριστοφή με τη Λιθουανή Πατρίτσια Πάουκστουτ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις