fbpx

Davis Cup: Στην κορυφή του κόσμου η Ιταλία μετά από 47 χρόνια! (video)

Davis Cup: Στην κορυφή του κόσμου η Ιταλία μετά από 47 χρόνια! (video)

Τον δεύτερο ιστορικό της τίτλο μετά από 47 ολόκληρα χρόνια πανηγύρισε η Ιταλία, που επικράτησε της Αυστραλίας στο tie του τελικού του Davis Cup με 2-0. Το πρώτο βήμα έκανε ο Ματέο Αρνάλντι, ενώ τον θρίαμβο ολοκλήρωσε ο Γιανίκ Σίνερ, για να ανέβει η Ιταλία στην κορυφή του κόσμου!

Ο Αρνάλντι επικράτησε του Αλεξέι Πόπιριν με 7-5, 2-6, 6-4 μετά από δυόμιση ώρες αγώνα στο κεντρικό κορτ της Μάλγα, κάνοντας έτσι το 1-0 για το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα. Μετά πήρε τη σκυτάλη ο No. 4 του κόσμου, που κέρδισε τον Άλεξ Ντε Μινόρ με 6-3, 6-0, και έγραψε τον επίλογο.

Με μια γενικότερη ματιά στο τουρνουά, ο Σίνερ ήταν ο ηγέτης της Ιταλίας αυτές τις μέρες στην ισπανική πόλη, καθώς κατάφερε να κερδίσει και τα 5 παιχνίδια του. Έφερε 5 νίκες για τη χώρα του (3 στα μονά και 2 στα διπλά), ενώ “επιβίωσε” και σε τριπλό MP του Νόβακ Τζόκοβιτς στον ημιτελικό.

YouTube video

Για να φτάσει στον τίτλο η γειτονική μας χώρα, πρώτα ξεπέρασε το εμπόδιο της Ολλανδίας στον προημιτελικό με ανατροπή στις νίκες, ενώ στην 4άδα υπέταξε τη Σερβία. Και σ’ αυτό το tie χρειάστηκε να γυρίσει από το εις βάρος της 1-0, κερδίζοντας επάξια τη θέση της για τον μεγάλο τελικό.

Ο τελευταίος τίτλος της Ιταλίας ήταν το μακρινό 1976, που αδημονούσε για την επιστροφή της στο θρόνο. Από την άλλη, η Αυστραλία δεν κατάφερε να πετύχει ότι πέτυχε το 2003, ενώ έπαιξε για δεύτερη διαδοχική χρονιά στον τελικό του Davis Cup, όμως και πάλι δεν κατάφερε να επικρατήσει.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις