fbpx

Οι πόντοι υπεράσπισης του Τσιτσιπά στην έναρξη της νέας σεζόν

Οι πόντοι υπεράσπισης του Τσιτσιπά στην έναρξη της νέας σεζόν

Αρκετά απαιτητική θα είναι η έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που απέχει 30 μέρες από την επιστροφή του στα κορτ. Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του για φέτος στα Nitto ATP Finals, και ήδη προετοιμάζεται για το ATP Tour του 2024.

Μετά το φινάλε των φετινών αγωνιστικών του υποχρεώσεων στο Τορίνο, ο Στέφανος παρέμεινε στο No. 6 της παγκόσμιας κατάταξης, με απολογισμό 4.235 βαθμούς. Παρά τον τραυματισμό στη μέση, που τον ανάγκασε να αποχαιρετήσει πρόωρα το Τορίνο, δεν έχασε τη θέση του στο Top-10 των ATP Rankings.

Τόσο ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ (No. 7), όσο και ο Χόλγκερ Ρούνε (No. 8) δεν προκρίθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ και ο αντικαταστάτης του Τσιτσιπά, Χούμπερτ Χουρκάτς (No. 9) δεν είχε μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης, όταν αντιμετώπιζε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο φινάλε του Robin Round.

Οι πόντοι υπεράσπισης του Τσιτσιπά σε United Cup και Australian Open

Με το «καλημέρα» θα ξεκινήσουν τα δύσκολα για τον Στέφανο τη νέα χρονιά, καθώς πέρσι είχε κάνει εξαιρετικές πορείες τόσο με τα χρώματα της Εθνικής, όσο και ο ίδιος στο πρώτο Grand Slam. Η Ελλάδα έφτασε ως τα ημιτελικά του United Cup, και μόνος του στον τελικό του Australian Open.

Αυτό του πρόσθεσε πολλούς πόντους στη συγκομιδή του στο Ranking, και φέτος θα κληθεί να τους υπερασπιστεί για να μην υποχωρήσει σε θέσεις. Με τη “γαλανόλευκη” θα χρειαστεί να καλύψει 225 βαθμούς, ενώ στη Μελβούρνη θα πρέπει να επαναλάβει πορεία μέχρι τον τελικό (1200 βαθμοί).

Βέβαια, ακόμα και αν δεν καλύψει όλους τους πόντους στις δύο πρώτες διοργανώσεις, πάλι διατηρεί πιθανότητες να μείνει ανεπηρέαστος. Και αυτό γιατί έχει απόσταση 250 βαθμών από τον Ζβέρεφ, και 575 από τον Ρούνε. Αν οι «διώκτες» του δεν κάνουν καλές πορείες, δεν κινδυνεύει άμεσα με πτώση.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις