fbpx

Πεγκούλα: «Προσπαθούμε να ανοίξουμε το δρόμο για τα ίσα χρηματικά έπαθλα»

Πεγκούλα: «Προσπαθούμε να ανοίξουμε το δρόμο για τα ίσα χρηματικά έπαθλα»

Για την ανισότητα στα χρηματικά έπαθλα μεταξύ των ανδρών και των γυναικών στο τένις μίλησε η Τζέσικα Πεγκούλα στο περιοδικό Forbes. Η 29χρονη Αμερικανίδα τόνισε πως ακόμα χρειάζεται πολύ δουλειά για να αλλάξουν τα δεδομένα, και πως η WTA μπορεί να κλείσει καλύτερες τηλεοπτικές συμφωνίες, προκειμένου να αναβαθμιστεί το μάρκετινγκ.

«Το γυναικείο τένις είναι ένα πολύ μεγάλο άθλημα που περιέχει τις πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες. Ταυτόχρονα όμως, το χάσμα στις αμοιβές παραμένει πολύ μεγάλο. Πάντα λέμε για τα ίσα χρηματικά έπαθλα στα Grand Slams, όμως αυτά είναι μόνο 4 τουρνουά το χρόνο. Σε πολλά άλλα τουρνουά τα έπαθλα δεν είναι ίσα. Η σεζόν μας είναι πολύ μεγάλη, διαρκεί 10-11 μήνες. Υπάρχει μια τεράστια διαφορά που έχουμε να καλύψουμε».

«Πρέπει να τα πάμε καλύτερα στον τομέα του μάρκετινγκ. Νομίζω η WTA ξεκίνησε μια συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία με σκοπό να διαφημιστεί περισσότερο το προϊόν μας. Πιστεύω πως πρέπει να δώσουμε περισσότερες ιστορίες σχετικά με τις παίκτριες, όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ιστορίες που μπορούν να αγγίξουν πολλούς ανθρώπους. Τις μοιραζόμαστε όμως με τον καλύτερο τρόπο στους φιλάθλους;

Εκεί νομίζω είναι που μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή και ας ελπίσουμε ότι θα γίνει του χρόνου, ότι θα δεχτούμε καλύτερες τηλεοπτικές προσφορές. Προσπαθούμε να ανοίξουμε τον δρόμο για τα ίσα χρηματικά έπαθλα με κάποιες αλλαγές στη δομή του tour, ξεκινώντας από την επόμενη χρονιά. Ας ελπίσουμε πως θα αποδώσουν οι αλλαγές αυτές τα επόμενα χρόνια και θα δούμε περισσότερα τουρνουά με ίσα χρηματικά έπαθλα».

Σχετικά με τη Σερίνα Γουίλιαμς, αλλά και τις συγκρίσεις με την Κόκο Γκοφ, είπε: «Δεν πιστεύω πως μπορεί κάποια να γεμίσει τα παπούτσια της Σερίνα. Βοηθάει να έχουμε κι άλλες Αμερικανίδες τενίστριες στις κορυφαίες θέσεις, αλλά βάζουν πολλή πίεση στην Κόκο όταν λένε ότι είναι η επόμενη Σερίνα ή η επόμενη Βίνους. Δεν το βλέπω σαν έναν ρόλο που πρέπει να καλύψεις. Μου αρέσει όμως αν πετυχαίνεις κάτι, όταν για παράδειγμα λένε πως κέρδισα τους περισσότερους αγώνες σε hardcourt από την εποχή της Σερίνα.

Μοιράζομαι τέτοια στατιστικά και με την Κόκο, κάτι που είναι ωραίο: ‘δυο Αμερικανίδες είναι στα ημιτελικά σε μονά και διπλά από τότε που το έκαναν η Σερίνα και η Βίνους. Είναι πολύ ωραίο όλο αυτό και δεν το περίμενα. Σίγουρα δεν πρόκειται να σπάσω κανένα ρεκόρ με Grand Slam, αλλά είναι ωραίο που μπαίνει το όνομά μου σε τέτοιες προτάσεις και ειδικά για το αμερικάνικο τένις».

Για τις αμφιβολίες που υπήρξαν για την ίδια, μιας και προέρχεται από εύπορη οικογένεια: «Πιστεύω πως όλοι όσοι γνωρίζουν από αθλητισμό, είναι αθλητές, ή κατάφεραν να φτάσουν πολύ μακριά στους κλάδους τους, ξέρουν ότι δεν μπορείς να καταφέρεις πολλά αν δεν δουλέψεις σκληρά και αν δεν είσαι ταλαντούχος. Είναι πραγματικά δύσκολο.

Υπάρχει κόσμος που το πιστεύει αυτό, αλλά νομίζω πως όλοι λίγο-πολύ ξέρουν ότι δεν θα συμβεί. Εκτός αν είσαι πραγματικά εργατικός και έχεις σωστή καθοδήγηση. Δεν με ανησυχεί αυτό, νομίζω ο περισσότερος κόσμος το αντιλαμβάνεται. Ίσως κάποιοι άνθρωποι που απλά δεν με συμπαθούν για οποιονδήποτε λόγο να τα λένε αυτά. Αλλά δεν μπορώ να τους αλλάξω γνώμη. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά, σίγουρα δεν θα έφτανα ως εδώ αν δεν το έκανα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τένις