fbpx

ITF World Champions: Τζόκοβιτς και Σαμπαλένκα οι κορυφαίοι της χρονιάς (pics)

ITF World Champions: Τζόκοβιτς και Σαμπαλένκα οι κορυφαίοι της χρονιάς (pics)

Τους κορυφαίους τενίστες της χρονιάς ανέδειξε η ITF, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς και την Αρίνα Σαμπαλένκα να διακρίνονται για τις εμφανίσεις τους. Αμφότεροι αναδείχθηκαν ως ITF World Champions για το 2023, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντισφαίρισης.

Ο 36χρονος Σέρβος κατακτά για 8η φορά το βραβείο του καλύτερου παίκτη της χρονιάς, κάτι που δεν έχει ξανακάνει κάποιος άλλος στο παρελθόν. Έκλεισε τη σεζόν στο No. 1 για 8η φορά στην καριέρα του, κατέκτησε 7 τίτλους, εκ των οποίων οι τρεις σε Grand Slam, και τέλειωσε με ρεκόρ 56-7.

Από την άλλη, η 25χρονη Λευκορωσίδα κερδίζει για πρώτη φορά το εν λόγω βραβείο, και αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως το κατέκτησε, μιας και δεν έκλεισε τη χρονιά στο No. 1 των WTA Rankings. Στην κορυφή του κόσμου είναι η Ίγκα Σφιόντεκ, όμως η Σαμπαλένκα έπαιξε καλύτερα στα Slams.

Φέτος κατέκτησε τρεις τίτλους, εκ των οποίων ο ένας ήταν στο Australian Open, έφτασε ως τον τελικό του US Open, αλλά και στα ημιτελικά σε Roland Garros και Wimbledon. Μέτρησε 55 νίκες και 14 ήττες, και από τα χρηματικά της έπαθλα συγκέντρωσε το ποσό των 8.202.653 δολάρια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις