fbpx

Αλκαράθ και Μεντβέντεφ διεκδικούν το No. 1 του Τζόκοβιτς μετά τη Μελβούρνη

Αλκαράθ και Μεντβέντεφ στο Μαϊάμι

Με το προνόμιο του κορυφαίου της παγκόσμιας κατάταξης θα ξεκινήσει τις προσπάθειές του στο Australian Open ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Από την ερχόμενη Δευτέρα (15/1), ο Νόλε θα έχει να υπερασπιστεί 2.000 βαθμούς, και έτσι θα μειωθεί αισθητά η διαφορά του από τον No. 2 του κόσμου.

Εκεί βρίσκεται ο Κάρλος Αλκαράθ, και οι δύο κορυφαίοι των ATP Rankings θα απέχουν μόλις 200 βαθμούς στην κατάταξη με το ξεκίνημα του «Happy Slam». Με τη διαφορά πλήρως μειωμένη, θα διεκδικούν αμφότεροι την πρωτιά μέχρι το τέλος της διοργάνωσης, με πιθανή συνάντησή τους στον τελικό.

Πέρυσι ο 20χρονος Ισπανός δεν αγωνίστηκε στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, και έτσι δεν έχει να υπερασπιστεί βαθμούς στην Αυστραλία. Ωστόσο δεν είναι και ο μόνος που “απειλεί” για το No. 1, μιας και ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ έχει μαθηματικές πιθανότητες.

Ο Ρώσος βρίσκεται στο No. 3 του κόσμου και συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή 7.555 βαθμούς. Αν κατακτήσει τον τίτλο στην Αυστραλία μπορεί να αναρριχηθεί στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά για να φτάσει στην κορυφή, δε θα πρέπει οι Τζόκοβιτς και Αλκαράθ να φτάσουν στα ημιτελικά.

Μεντβέντεφ και Αλκαράθ ενδέχεται να συναντηθούν στην 4άδα, αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά, ενώ το άλλο πιθανό ζευγάρι του ημιτελικού είναι οι Τζόκοβιτς και Σίνερ. Οι διεκδικητές του No. 1 είναι τρεις για μετά τη Μελβούρνη, και οι δύο κορυφαίοι της κατάταξης είναι και τα μεγάλα φαβορί.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις