fbpx

Τσιτσιπάς: «Κάποιος θα πρέπει να κερδίσει τον Τζόκοβιτς» (video)

Τσιτσιπάς με Τόμσπον στο Australian Open

Ένα σχόλιο για τη δεύτερη διαδοχική του νίκη στο Australian Open έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το τέλος του αγώνα κόντρα στον Τζόρνταν Τόμπσον. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ανέφερε πως το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό, ενώ ευχαρίστησε και τον κόσμο για την “διπλή” υποστήριξη.

Μετέπειτα ρωτήθηκε για το αν τον επηρέασε η παραπάνω ψύχρα της Μελβούρνης σήμερα, ενώ απάντησε και στο τι χρειάζεται για να κάνει το βήμα παραπάνω. Η απάντησή του ήταν ξεκαρδιστική, αλλά συνάμα αληθινή, μιας και ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει κατακτήσει τον τίτλο εδώ 10 φορές.

«Δεν ξέρω τι έγινε. Αυτή τη στιγμή το μόνο που θυμάμαι είναι ο τελευταίος πόντος. Η αδρεναλίνη που έβγαλα σ’ αυτόν τον αγώνα ήταν τρελή. Ζεις γι’ αυτά τα ματς, η ένταση ήταν πολύ υψηλή, και οι δυο μας πιάσαμε πικ σε κάποια σημεία του παιχνιδιού. O Τζόρνταν δε σταμάτησε να παλεύει και έκανε ένα εκπληκτικό comeback όταν σέρβιρα για τη νίκη.

Έβγαλε μια επιστροφή με το backhand πάνω στη γραμμή που με ξάφνιασε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με υποστήριξαν στον αγώνα, το ένιωσα. Μεγάλωσα παίζοντας σε άδεια γήπεδα και πάντα ονειρευόμουν να παίζω σε γήπεδα σαν τη Rod Laver Arena και τη Margaret Court Arena. Είμαι χαρούμενος που το μοιράστηκα αυτό μαζί σας και που συνεχίζω το ταξίδι μου».

Σχετικά με το κοινό που υποστήριζε περισσότερο τον Τόμπσον, είπε: «Ο Τζόρνταν άξιζε την υποστήριξη από τον κόσμο, παίζει στο Grand Slam της πατρίδας του, είναι φυσιολογικό να έχει το κοινό με το μέρος του. Και οι δυο μας είχαμε μια απίστευτη ατμόσφαιρα σήμερα, ο κόσμος ακουγόταν από τη μια άκρη στην άλλη. Με κάνει χαρούμενο το ότι θα πάω για ύπνο απόψε γνωρίζοντας πως τα έδωσα όλα στο κορτ».

Για το ότι κάθε χρόνο στην Αυστραλία πραγματοποιεί μεγάλες πορείες, απάντησε: «Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Μπαίνω παθιασμένος στο γήπεδο, είναι η αρχή της σεζόν και θέλω να ξεκινήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έρχομαι με πολλή ενέργεια και αποφασιστικότητα.

Ξέρω πως είμαι ικανός να κάνω μια μεγάλη πορεία στο Australian Open, είναι ένα από τα αγαπημένα μου τουρνουά, όταν ήμουν μικρός έκανα κοπάνες από το σχολείο για να το παρακολουθώ! Σίγουρα σημαίνει πολλά για μένα. Το κλίμα επίσης είναι θερμό και παρόμοιο με της Ελλάδας».

Για το αν τον ενόχλησε η ψύχρα, και το τι χρειάζεται για να φτάσει στον τίτλο, είπε: «Όχι ιδιαίτερα. Όταν παίζω σε ένα τουρνουά πρέπει να είμαι προετοιμασμένος για κάθε συνθήκη. Σήμερα έβρεχε και ένιωθα κάπως νυσταγμένος. Ήπια ένα Red Bull και ήμουν έτοιμος να παίξω!

Όσο για το βήμα παραπάνω, ο Νόβακ είναι πολύ εγωιστής γιατί κέρδισε εδώ 10 φορές (χαριτολογώντας). Ελπίζουμε πως κάποια μέρα θα ξυπνήσει και θα σταματήσει να είναι τόσο εγωιστής. Υπάρχουν δυο σενάρια, είτε θα πρέπει κάποιος να τον κερδίσει, είτε θα χρειαστεί να το κάνω εγώ».

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις