fbpx

Τσιτσιπάς: «Προσπαθώ να ξεπερνώ τις προσδοκίες μου» (video)

Ο Τσιτσιπάς στο Australian Open

Σαφέστατα ικανοποιημένος από τη σημερινή του εμφάνιση στη Rod Laver Arena ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς στις on court δηλώσεις του μετά το παιχνίδι κόντρα στον Λούκα Βαν Άσε. Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας αρχικά αναγνώρισε τη μαχητικότητα του Γάλλου, και του έδωσε τα εύσημα.

Στη συνέχεια απάντησε στο που οφείλεται η διαχρονική επιτυχία του στο Australian Open, ενώ εξήγησε και τη διαφορά του σημερινού αγώνα με τους δύο προηγούμενους. Θυμίζουμε πως ο Στέφανος πέρασε στον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης, και εκεί θα αντιμετωπίσει τον Τέιλορ Φριτς.

Για τον Λούκα Βαν Άσε, είπε: «Θυμάμαι τον εαυτό μου όταν βρισκόταν σ’ αυτή τη φάση. Είναι νεοφερμένος στο Tour, ήρθε πολύ πρόσφατα και τον παρακολουθούσα. Έπαιξε σπουδαίο τένις για να κερδίσει επάξια μια θέση για να παίξει στη Rod Laver Arena.

Σήμερα πάλεψε πολύ σκληρά από την αρχή ως το τέλος, πρέπει να του δώσω τα εύσημα γι’ αυτό, έκανε το καλύτερο που μπορούσε. Ένιωσα πως η εμπειρία έπαιξε ρόλο σήμερα, και είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη μου».

Για το “κλειδί” της επιτυχίας του στη Μελβούρνη, είπε: «Πρώτα απ’ όλα ο κόσμος, ο καιρός, το φαγητό. Δεν πίνω καφέ, αλλά έχω ακούσει ότι έχετε από τους καλύτερους καφέδες στον κόσμο. Απλά νιώθω ότι όλα είναι τέλεια εδώ. Μέχρι στιγμής είναι με διαφορά το καλύτερο Grand Slam για μένα.

Η ατμόσφαιρα για τους παίκτες είναι φανταστική, το φαγητό, τα πάντα είναι καθαρά και πολύ οργανωμένα, νιώθεις σαν στο σπίτι σου εδώ και αυτό δημιουργεί τις καλύτερες συνθήκες για να παίξεις τένις».

Για το γεγονός ότι δεν έχασε ούτε ένα σετ, απάντησε: «Είχα κάπως μουδιασμένο ξεκίνημα και στα δυο πρώτα παιχνίδια μου στο τουρνουά, οπότε ήθελα κάτι διαφορετικό σήμερα. Δεν είναι εύκολο να επιστρέφεις από σετ πίσω και να δείχνεις το καλύτερό σου επίπεδο από το δεύτερο σετ και μετά.

Ήθελα να τα δώσω όλα από την αρχή σήμερα και να δείξω το πάθος μου από τον πρώτο πόντο. Προσπάθησα να πιέζω συνεχώς τον εαυτό μου και να ξεπερνώ τις προσδοκίες μου, οπότε είμαι χαρούμενος που πήγαν όλα καλά».

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις