fbpx

Τσιτσιπάς: «Σημαντικό στοιχείο η άμυνα κόντρα στον Φριτς» (video)

Ο Τσιτσιπάς στο Australian Open

Για την έκβαση του αγώνα με τον Λούκα Βαν Άσε μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο ελληνικό Eurosport, ενώ αναφέρθηκε και στο τι τον οδήγησε στην τρίτη σερί του νίκη. Παράλληλα, έδωσε και μια πρώτη άποψη για το πως θα προσεγγίσει τον αγώνα κόντρα στον Τέιλορ Φριτς, για τους «16» του Australian Open.

«Όταν μπήκα μέσα στον αγώνα ήξερα ότι αυτός ο αντίπαλος δεν πρόκειται να κάνει πολλά λάθη και το έδειξε εξ’ αρχής. Είχα την αίσθηση ότι ξεκίνησε τον αγώνα πολύ δυνατά, χτυπούσε καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή και αυτό με έβγαλε λίγο εκτός ρυθμού, δεν το περίμενα.

Νομίζω ότι ήταν μέρος της τακτικής του, να με κάνει να νιώσω μεγαλύτερο βάρος, αλλά αυτό δε διήρκησε για πάρα πολύ. Ένιωσα αργότερα ότι η μπάλα του γίνεται πιο αργή, άρχισε να κουραζόταν γιατί τον έκανα να τρέχει πάρα πολύ και να εργάζεται για τον κάθε πόντο πολύ σκληρά.

Είχα το αβαντάζ του ότι κατάφερε να κερδίσω πόντους μέσα από το σερβίς μου, χωρίς να χρειαστώ να παίξω μεγάλα ράλι. Αυτός δεν είχε πολλούς ελεύθερους πόντους από το σερβίς, έπρεπε μόνο μέσα από καλή διαχείριση του πόντου και σωστή κατεύθυνση της μπάλας να κερδίσει τους πόντος του.

Επικράτησα σωματικά, είχα καλύτερα χτυπήματα, φυσικά όταν παίζεις έτσι και βλέπεις ότι η μπάλα είναι πολύ πιο βαριά δε νομίζω ότι είναι εύκολο να εκτελέσεις το δικό σου πλάνο», είπε ο Στέφανος, ενώ στη συνέχεια απάντησε για το πως θα προσεγγίσει το ματς με τον Τέιλορ Φριτς.

«Είναι ένα διαφορετικό ματς, σερβίρει πολύ καλά και έχει μεγάλα χτυπήματα από τη baseline, και χρησιμοποιεί δυνατά και με ένταση το forehand του. Γενικώς είναι ένας παίκτης που δεν έχει πολλές αδυναμίες θα έλεγα. Βέβαια, είναι αρκετά ψηλός και δεν παίζει συχνά τις γρήγορες μπάλες.

Για μένα η άμυνα είναι ένα σημαντικό στοιχείο μαζί του. Το να μπορώ να είμαι κοντά, να μένω στους πόντους και να προσπαθώ να κρατήσω στη φυσική κατάσταση. Αυτό είναι που μπορεί να με βοηθήσει, έχω και τη συμπαράσταση του κόσμου. Νιώθω έτοιμος, και είναι ένα καλό-challenging ματς μαζί του».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις