fbpx

Australian Open: Ο Φριτς φρέναρε τον Τσιτσιπά και πέρασε στους «8» (video)

Ο Τσιτσιπάς στο Australian Open

Εκτός προημιτελικής φάσης στο Australian Open έμεινε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς ηττήθηκε με 7-6(3), 5-7, 6-3, 6-3, από τον Τέιλορ Φριτς. Μετά από τρεις ώρες αγώνα στην John Cain Arena, ο 26χρονος Αμερικανός τα έκανε όλα σωστά και πήρε ρεβάνς από τον Στέφανο για την ήττα του 2022.

Μετά από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, αλλά και δύο οριακά πρώτα σετ, ο Φριτς κατάφερε να “λυγίσει” τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα, όντας ο ίδιος σε εξαιρετική μέρα. Πέρασε το 70% των πρώτων σερβίς του (83/113), είχε 86% σε κερδισμένους πόντους (68/79), και έδωσε ελάχιστες ευκαιρίες για break.

Συνολικά πέτυχε 50 winners, που αποδείχθηκε βασικό κομμάτι του παιχνιδιού του για να φτάσει στη νίκη, έβγαλε 12 άσους, ενώ υπέπεσε σε μόλις 19 αβίαστα και 2 διπλά λάθη. Μετουσίωσε σε break 4/11 προσπάθειές του, και “έσβησε” τις μισές απειλές του Τσιτσιπά (50%, 2/4).

Από την άλλη, ο περσινός φιναλίστ της Μελβούρνης “πλήρωσε” το γεγονός πως δεν έβαλε σε… μπελάδες το αντίπαλο σερβίς. Ήταν συνεπής από το δικό του, έχοντας 73% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο, αλλά υστέρησε αρκετά από το δεύτερο (47%, 21/45).

Τέλειωσε τον αγώνα με 41 winners, έβγαλε έναν λιγότερο άσο συγκριτικά με τον Φριτς (12), και έφτασε σε BP τέσσερις φορές, για να εκμεταλλευτεί τις 2. Έδωσε χώρους στον Αμερικανό αντίπαλό του σώζοντας 7/11 ευκαιρίες του για break, ενώ υπέπεσε και σε αρκετά λάθη (33 αβίαστα και 7 διπλά λάθη).

Αυτή είναι η δεύτερη σερί νίκη του No. 12 του ταμπλό επί του Στέφανου στο Tour, και η πρώτη σ’ ένα Grand Slam. Τον είχε κερδίσει πέρυσι στο Μόντε Κάρλο, και τώρα τον “εκδικείται” για το παιχνίδι τους στον ίδιο γύρο της Μελβούρνης, στη διοργάνωση του 2022.

Προκρίνεται, μάλιστα, για πρώτη φορά στην τελική 8άδα του «Happy Slam», αλλά και για τρίτη φορά στα προημιτελικά ενός Major. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον κάτοχο του τίτλου, και κορυφαίο της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, που νίκησε εύκολα τον Αντριάν Μαναρινό (6-0, 6-0, 6-3).

Το ματς:

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, στο πρώτο σετ κανείς από τους δύο δεν κατάφερε να ξεχωρίσει και οδηγήθηκαν στο tie-break. Μετά από μία ολιγόλεπτη “μάχη” ο Φριτς έφτασε σε τριπλό SP και τα κατάφερε με την πρώτη του ευκαιρία, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα (7-6(3).

Στην επανάληψη και πάλι αμφότεροι εστίασαν στην ακεραιότητα των σερβίς τους, με το σκορ να παραμένει ισόπαλο ως το 10ο game (5-5). Στο αμέσως επόμενο ο Τσιτσιπάς βρήκε το τρίτο του BP στο παιχνίδι και δεν το άφησε να πάει χαμένο, και σέρβιρε αλάνθαστα για την ισοφάριση των σετ (7-5).

Από εκείνο το σημείο όμως και μετά ο Φριτς άνοιξε το παιχνίδι του, και εκμεταλλευόταν όλους τους διαθέσιμους χώρους στο κορτ. Ξεκίνησε με hold στο τρίτο σετ, ενώ βρήκε break άμεσα για να αποκτήσει ασφαλές προβάδισμα (2-0). Άμεση ήταν η απάντηση του Έλληνα άσου που το έσβησε (2-1).

Σώζοντας διπλό BP του Αμερικάνου ο Στέφανος ισοφάρισε (2-2), αλλά στο 6ο game δεν είχε την ίδια ευτυχή κατάληξη το σερβίς του και δέχθηκε νέα παραβίαση (4-2). Δίχως να υπάρξει νέο BP στη συνέχεια ο Φριτς διαχειρίστηκε τη διαφορά του και πήρε εκ νέου προβάδισμα στο παιχνίδι (6-3).

Στο τέταρτο και τελευταίο σετ δεν υπήρξαν αλλοιώσεις στην ισορροπία του ματς ως το 6ο game, με τους δύο πρωταγωνιστές του γηπέδου να κρατούν σε ασφάλεια τα σερβίς τους (3-3). Στο επόμενο, όμως, ο Αμερικανός βρήκε το άνοιγμα που έψαχνε, και στην πρώτη καλή στιγμή έκανε το break (4-3).

Πήρε ένα δύσκολο hold στο 8ο game για να έρθει σε απόσταση… αναπνοής από τη νίκη (5-3), και κατάφερε να κλείσει το ματς από το σερβίς του Στέφανου βγάζοντας εντυπωσιακές άμυνες στα χτυπήματά του. Έπειτα από διπλό MP, ο Φριτς έγραψε τον επίλογο του αγώνα και προκρίθηκε (6-3).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τένις